• assdf
    #110
    Nézzük csak. Bár nem vagyok fizikus, tudtommal Einstein jött rá, hogy mi is a fény valójában, és hogy egyszerre mutat hullámtulajdonságot és anyagi tulajdonságokat. Aztán megalkotta a relativitás elméletet, ami magyarázt számos csillagászati eseményre, nagyot lenditett az ürkutatáson is. Elméleti alapokat adott a maghasadás kutatásához, ezzel is segitve az ezen alapuló eszközök megalkotását. Elméletei magyarázatot adnak a részecskefizika több eseményére és sokat segitett a későbbi kutatások során, sőt még napjainkba is.

    Ehhez képest, bár nem becsülöm alá Teslát, de akármiket is alkotott, nem voltak maradandóak. Nem szolgálták sem a tudomány fejlődését, sem az emberiségét, és mégcsak elméleti alapot sem a később utánna jövőknek. Egyszóval, hiába volt nagy koponya, ha nem volt képes ezt átadni az utókor számára, akkor sokat nem ért. A gőzgépet is felfedezték 2000 éve (Heron) mégsem jött rá a jelentőségére, és a tudását sem sikerült átadnia az utánna jövöknek, igy aztán gyakorlati jelentősége nem volt a dolognak.
    Ettől függetlenül annak hiszel akinek akarsz, de a tudomány nem hit kérdése. Teslának minden joga megvolt hozzá hogy kételkedjen Einstein nézeteiben, de megvolt rá a lehetősége hogy megdöntse azokat, mégsem tudok róla, hogy bárhol is megdönthetetlen elméleti cáfolatokat adott volna ki, vagy saját bizonyitható elméletekkel állt volna elő. Természetesen én nem vagyok fizikus, és nem is ismerem teljesen a sztorit, de nem is hiszek mindenféle fantasztikumokban, meghagyom ezt a holywoodi filmeknek, ahol mindig van vmi 5000 éves kődarab ami képes lenne elpusztitani a világot...