BiroAndras#61
"Szerintem is bőven jó volt ez hogy az XP-t több éven át lehetett használni és nem kellett mindíg mindenből az új oprendszerre való verziót beszerezni. Jó ez még ma is."
Azért vannak már problémái az újabb technológiákkal. Pl. elég kellemetlen, hogy telepítésnél nem látja a SATA vinyókat, és a megfelelő driver felrakásához floppy drive kell, amit ma már semmire nem használunk, így többnyire vagy nincs, vagy nem működik.
"de pl. DX10-es VGA-k még nem is kerültek a piacra"
Épp azért, mert a Vista csúszik.
"Mellesleg felraktam a WInFS előzetesét és tesztelgettem, de egy nagy átbaszás. Nem is értem miért nevezik filerendszernek, mikor nem is nyúl az NTFS filerendszerhez."
Valóban nem fájlrendszer, nem szabad annak hívni.
Az elnevezése egyébként "Windows Future Storage", aminek a rövidítése ugyanaz, mint a "Windows File System"-é, így sokan félreértették.
"A másik meg hogy a 64-bites Vista ugyanolyan szerencsétlen próbálkozás mint a 64-bites XP"
Nem éppen. Az XP-t akkor adták ki (avlószínűleg az Intel-re vártak), amikor a 64-bit már nem volt újdonság, így gyakorlatilag érdektelensége fulladt.
"tökugyanak az WoW64 emulátor"
Mi más lenne?
"(a 64-bitesek persze futnak és gyorsulnak, de a 32 bites programok lassabbk mint sima XP-n)"
Elvileg nem lehetnének jelentősen lassabbak, mivel fullos 32-bites utasításkészlete is van a 64-bites prociknak.
"speckó driverigény (nem jó hozzá se a 32-bites Vista, se a 64-bites XP driver, csak a direkte Vista64-hez csináld csomag)"
Természetesen, drivert nem lehet emulálni, így 64-bitesnek kell lennie, és a Vista driver model-je mást, mint az XP-é, így az XP64 driverek se jók rá. Viszont a Vista után nagy az érdeklődés, íyg gyorsan készülnek a driverek. A fontosabb alkatrészekhez már van legalább béta driver.