moonman#46
Miért kell az XP-hez programozónak lenni? Mi az az agyon heckelés telepítéskor?
Programozónak kell lenni ahhoz, hogy valaki létrehozzon egy felhasználói fiókot, korlátozott jogokkal?
"A linux-ot egyébként gyorsabban feltelepíted feleannyi gond nélkül".
Az már nem tartozik a gondok közé, ha valamilyen hardver pl. nyomtató, hangkártya stb. nem működik? Egy átlagember bizonyára lazán megoldja ezeket akár parancssoról is, míg Windows alatt hatalmas gondot jelent egy DropMyRights telepítés.
"kapsz ingyen officet,tűzfalat, levelezőprogit"
Az ingyen office van Windows alá is, csak telepíteni kell, mert alapból nincs, de mint fentebb is írtam egy átlagembernek ugye nem jelent gondot Linux alá drivert hajkurászni a neten, de Windows-hoz való program keresése és telepítése az megoldhatatlan probléma. Tűzfal pedig van benne és levelezőprogram is.
Egyik "átlagember" ismerősömnek sincs gondja a korlátozott jogú használattal. Ugyanis ha egy átlagembernek elmondom vagy megmutatom, hogy mit kell csinálni akkor meg is tudja csinálni. Pl. meg tudja tanuni, hogy ha korlátozott jogokkal hasznája a gépet és egy program admin jogot igényel, akkor a runas-al indítja el.
Nem az a láma aki ezt nem tudja, hanem az aki szintén nem tudja, de ha elmondom neki akkor már jobban tud mindent és örülhetek ha nem küld el a ...csába.
Pénteken pl. beírtam ide a már itt is említett DropMyRights-ot, erre alig 2 perc múlva jött a válasz "ezzel most mi a faszomat csináljak" felkiáltással. Már majdnem válaszoltam, de mielőtt elküldtem még benéztem a topic-ba és addigra törölte a hozzászólást. Ha már itt tartunk szerinted mi a faszt kéne csinálni 2 linkkel. Mert 2 perc alatt nem olvasta végig, de talán meg se nyitotta az biztos. Na ez a láma, nem az aki nem ért hozzá...Az meg a másik, hogy ugyanabban a topic-ban már számtalanszor le volt írva a dropmyrigts (a #882-ben pl. valaki elég szájbarágósan le is írta).