• assdf
    Elég rosszak a példáid, kina kb 5000 ezer éve létező ország, nem értem miről beszélsz szerintem elég jól elvan magával...

Izrael hiába lesz erősebb nem ér semmit hosszabb távon. Neki elég ha csak egyszer veszit, vége van. Nyerhet bárhány háborút az arabok ellen (főleg más pénzéből, más fegyvereivel elég könnyü...) nem történik semmi sem, de ha csak egyet is elveszit...
    Kiegyezett a legnagyobb ellenfelével? lol. Csak nem ostobák. Senkisem ohajt háborut az egyesült államokkal, annyira nem hülyék nem lenne esélyük. Senki sem izraeltől fél, hanem a nagy barátjától.

Hogy az usa miért támogatja izraelt? Több oka is van. Egyrészt izrael zsidó ország, akárcsak az usa irányitói igy aztán jóbarátok egymással. Másrészről oriási pénz van a háborúban, sőt igy kétfront tudja b@szogatni az arabokat, és igy könnyebben tudja megszerezni az olajukat. Soroljam még?

ui: azt meg már tényleg csak zárojelben jegyezném meg, hogy izrael amióta csak létezik 50 éve, nem hozott mást az ott élő népeknek, csak szenvedést, halált és könnyeket és egy végeláthatatlan háborut egymással. Mind az araboknak, mind az izraelieknek. Sokszor elgondolkodtam már rajta, megérte mindez csak azért hogy legyen egy "ilyen" országuk?