Epikurosz#102
"De a laktóz mellett ott van pl. a kazein, amit alig tud bárki is lebontani."
Van olyan fehérjekoncentrátum, amely kazeint tartalmaz (én magam is ettem ilyent). Bodys körökben különben jó a híre ennek. Akkor a kazeint mégiscsak le kell tudnunk bontani, vagy lehet, hogy fel van dolgozva, átalakítva.
A nagyüzemi tehéntartás tényleg problémás, no meg a tehenek pumpálása mindenféle antibiotikumokkal.
Van egyébként egy tapasztalatom: én mindig pasztőrözött (UHT), úm. tartós tejet veszek, és régen csak bedobtam egy pohárral a mikróba egy percre, amelytől felmelegedett, majd utána dobtam tovább a gyomromba.
Éreztem, hogy vmi nem OK. Mostanában min. 2 percig melegítem a mikróban, 3-ig csak azért nem mert kifut, és jobbak a tapasztalataim. Mintha az újbóli hőkezelés vmit javítana rajta. Főleg ez akkor fontos, sztem, amikor már a kibontott dobozból szervírozzuk a tejet.
Különben én nem bírom már a sok tejet, napi max. 3 decit iszom.