Morden23#72
tehen_m: Te irritálóan ostoba vagy. Sorry, tényleg nem tudok mit mondani. Nem vagyok hajlandó valami trigger-happy FPS-huszárral vitatkozni arról, hogy az éppen készülő üdvöskéje jó lesz-e, vagy nem. Amúgy ha utánanézel a Mátrixnak, akkor a legeredetibb része valóban a CGI volt, bár az első részének kifejezetten remek sztorija volt.
Indigo: Nem kéne most ezt a "menj könyvtárba, és olvass" dolgot nyomatni. Ha olvasni akarok, olvasok, ha filmet akarok nézni, akkor filmet nézek, és ha játszom, akkor játszom.
Kurvára ismerem az alaptörténetet, ha téged is érdekel, akkor a www.incrysis.com honlapon, az Info/Crysis storyline címszó alatt megtalálod, jól érzi magát, köszöni szépen. Tehát nem csak úgy fröcsögök, nem szokásom utánanézés nélkül anyázni.
Nem eltemetem a játékot. Tendenciákból okulok. Farcry? Szánalom volt az egész játék, történettelen ócskaság, eleinte a Kommandó c. film megfelelője játékban, de a gagyi mutánsaikkal meg a rendkívül erőletett Dr. Moreu szigete-feelinggel még azt is elcseszték.
Half Life 2? Gyönyörű, rendkívül feelinges városok (enyhén közép-európai lepukkant látványvilág + egy nagy felhőkarcoló), nagyon jópofa masinák, hihetetlenül átjön az Orwell-életérzés, minden sarkon figyelnek, mindenki téged keres, kamerák repkednek a levegőben. Mit csinálnak? Van képük az egészet elintézni egy gyakorlatilag se eleje, se vége sztorival, amit sem nem kezdenek el mesélni, sem nem fejeznek be.
Nevetséges, de a Doom3-nak volt a legjobb sztorija a hype-mániában szenvedő FPS-ek között.
Szóval amikor ilyen "szülők" kölykét nézem, akkor szkeptikus vagyok.
Meg akkor is, amikor a játék honlapján azt látom, hogy a sztoriról alig több, mint 16 SORT (!!!) írtak, de a játék technikai vívmányai oldaltömegeket érdemelnek. És ez bizony arról szól, hogy a mai átlagfogyasztó, ha a játék grafikája "hűdeütwazze", akkor minden egyéb hibáját/hiányosságát képes elnézni.
Ja, az IZGALOM és a JÓ SZTORI egymás zabigyerekei. A FarCry pl. gagyi volt, de az első pár pálya a dzsungelben való mászkálással még IZGALMAS volt. Na persze akkor még nem tudtam, hogy fantáziátlan génkísérletekkel kell majd háborúznom...
És végül nem véletlenül írtam a warez-dolgot. Oké, töltsd majd le a demót, meg minden (bár abból megint csak a grafika, ami kiderül, meg a gépigény, és ilyen dolgok), de a játék esszenciáját kb. annyira mutatja egy demo, mint egy filét a trailer (általános dolog, hogy nincsen olyan film, amiről nem lehet egy 30-40 sec-es IZGALMAS trailer-t összevágni... gondolom, ez állhat a játékdemókra is, ha ügyesek, és miért ne lennének azok).
Csak a szörnyű az, hogy a legnagyobb hangú, torkát véresre kiabáló seggfejek ezek a warezolós köcsögök, akik szerint minden kurvára ingyér van, és nagypofával buzdítanak minden kipróbálására. Szóval ez azért necces... nagyon necces.