XP öreg PC-kre
  • Emmegki
    Jajj miket írkáltok szegény tinyXP-ről... Megjelenése óta használom, semmi baj nem volt vele. Nem játssza azt a ronda erőforrászabálást mint az eredeti változat.

"Volt szerencsém hozzá. Ha csak szövegszerkesztésre kell, akkor jó. De én se az infrámat, se a fényképezőgépet (egyiket se ismerte fel alapból) nem tudtam telepíteni. Szóval nem javaslom. 150 megás a telepítő, ha jól emlékszem."

Szövegszerkesztésre ne használd, az ű és ő gyengéje szokott lenni, ha ascii a kód. Hardverekkel sem volt semmi baja, fényképezőgépem simán összebarátkozott vele. Egyébként a rev04 readméjében azt írták, hogy direkt "gaming os"-nek fejlesztették.

"Az Internet Explorer, az Office 2003 futott rajta? És a játékok? [játék nem olyan fontos]"

Fut mindkettő.

"internet explorer ki van belőle szedve, így azt később neked kell letölteni, de akkor inkább firefox-.-"

Az explorer KISZEDHETETLEN a windowsokból, a win98-ból még sikerült win95-ös dll-ek másolásával de azóta nem lehet. A TinyXP-ből kb. az explorer ikont szedték ki, ha elindítod a sajátgépet/lomtárat/egyéb exploreres sz**t, és beleírod a webcímet szépen előkúszik az ie. Tehát VAN benne. (Mellesleg tessék Operát használni, de aki spyware-t akar gyűjteni, nyugodtan.)

"Előbb megnéztem TinyXP-t Virtual PC-n, nem igazán jött be :/"
    Egy gyorsított windows változatot emulált gépen futtatsz, bravó... Így csak a lényeg veszik el: SEBESSÉG. Élesben kell kipróbálni, a meglévő winedet nem vágja tönkre ha más könyvtárban telepíted mellé.

A TinyXP hátrányai (amivel találkoztam eddig):
    - ő és ű betűket néha nem kezeli jól (fájlneveknél is előjöhet)
    - A VS2005EE nem települ fel rá, mert nincs benne BITS szolgáltatás

Ha nagyon offnak érzitek, bocs.