Hogy tudok mp3-t 5.1-be alakítani?
  • Balumann
    #31
    A felvételeket úgy csinálják, hogy a hangtér az emberek előtt jelennyen meg (előttünk lévő képzelet beli tér), ez 2 db 60 fokra elhelyezett hangfalból álljon elő (ha egyenesen néztek, akkor 30 fokra kell lennie a 2 hangfalnak). Térben nem fogjátok semmiképp hallani a stereo felvételt, mert csak előlről vannak felvéve, ha nincs felvéve vagy nem volt, akkor... :/
    A legjobb, ha egy zengő szobába vagytok, és 2.1 vagy 3.1, és hátul pedig visszhang jelenik meg. Én mondjuk úgy állítom be, hogy a stereo zenéknél a hátsókat ilyen 30-40 %-ra rakom, ezért előttem jelenik meg a hang tér, de mégis hátulról is jön egy kicsit.
    Centert sem kell túlságosan használni, mert az is 5.1-nél kell, mikor szemböl jön valami. (azt is le 20-30 %-ra a hangerejét)

    Én is Winampot használok, és 5.1-em van. Mindegyik hangfal szól, de mint mondtam, érdemes beállítani. Előnybe vannak azok akik külön tudják szabályozni ezeket. (nekem külön van a teljes hangerő, a mélynyomó, a center, az első 2, és a hátsó 2).

    Nekem mondjuk még az is hátrány, hogy közvetlen itt vannak a gépasztalomon, a hátsók meg egy szintetizátoron, (szerencsére egyenlő távolságra). És a mélynyomót se tom letenni a földre, az is ittvan előttem. Úgyhogy ráraktam eg ilyen pulcsit, hogy a magasabbakat így elnyelje, hogy szebb legyen a hangzás, és mivel közel van, a felhangok miatt ne változzanak meg a hangirányok.