18 Wheels of Steel Haulin
  • Rubio #29026
    Az alábbi leírás nem a Haulin-hoz íródott, de ha egyáltalán nem tudod, hogy mit kell csinálni, akkor nagyon jó mankó lehet! A leírást nem én készítettem, de szerintem ennek mentén nagyon jól el fogsz tudni boldogulni. Munkádhoz sok sikert kívánok!

A .scs kiterjesztésű fájlok lényegében tömörített fájlok!Így pl Total Commander-rel (továbbiakban TC) simán lehet bennük kutakodni!A lényeg hogy a TC -> Beállítások -> Általános Beállítások -> Zip-tömörítő
    résznél a tömörítési arány az egyéb legyen és NULLA legyen mellé írva!Tehát hogy a tömörítési arány semmi legyen (jó magyarosan Smile )!! Így már biztonsággal lehet a .scs fájlokban kutakodni!!Csak simán álljatok rá a fájlra és Enter!!Bele kell lépnie a TC-nek!!Itt különböző fájlszerkezeteket fogtok találni!Mindig a vehicle könyvtárban lesznek a nektek szükséges cuccok a truck illetve a trailer alkönyvtárban, attól függően hogy kamiont vagy pótkocsit akartok festeni!A kamionoknál általában a color, bodypaint, paint, nevű dds fájlok szoktak magának a kamionnak a festései lenni!A numme, numar és ehhez hasonló dds fájlok a
    rendszámok meg ilyenek!A pótkocsiknál a festések általában a vállalatok neveivel egyeznek meg (euroacres, eurogoodies stb )!!A dds fájlokat pl a Nero PhotoSnap Viewer progival tudjátok megnézni!De ezzel csak
    megnézni tudjátok!Ha van a gépeteken Nero (tudjátok a CD/DVD író progi) akkor valószínüleg ez is lesz!Ezeket a fájlokat a DXTBmp nevő progival tudjátok szerkeszteni!!A .scs fájlból kimásoljátok azt a skint amit szerkeszteni akartok!Megnyitjátok a DXTBmp - vel majd kiválasztjátok a külső szerkesztő programot (mspaint - igen a jó öreg paint Smile , PaintShopPro, PhotoShop, egyebek) !!! Ezt csak egyszer kell megcsinálni a következő indításnál már tudni fogja hogy melyik a külső szerkesztő progi!Elvileg Smile !Szóval!Ha megnyitottátok a dds fájlt a DXTBmp - vel utána Image -> Send to Editor!Ekkor elvileg megnyílik az általatok kiválasztott külső progival a fájl (a kép) amit már tudtok szerkeszteni!Átrajzolgatjátok, átfestitek ahogy tetszik! Utána ELMENTITEK ada ahova felajánlja!!Ezt a
    külső progit bezárhatjátok!Utána DXTBmp - ben Image -> Reload after Edit!!!!!!EZ FONTOS!!Ekkor elvileg
    látni fogjátok hogy lecseréli a festés az eredeti helyett!!!Ezek után File - menü -> Save!!Írjátok felül
    az általatok megnyitott dds fájlt!!DXTBmp bezár!Utána másoljátok vissza a .scs fájlba oda ahonnan kimásoltátok és írjátok felül az eredetit (amit kimásoltatok)!!Ezért fontos hogy a tömörítési arány 0 legyen mert a . scs fájlba való másolásnál (mivel egy tömörített fájl) ha van beállítva tömörítési arány akkor változna a fájl mérete (kisebb lenne az eredetinél) és akkor nem működne!!Lehet így is változni fog a mérete de ha az elején a TC - ben beállítottátok úgy ahogy mondtam akkor ne törődjetek vele mert tuti jó lesz!!!A pótkocsik festésénél, rendszámoknál minden egyes dds fájl szerkesztésénél így kell csinálni!