• turul16
    Itt van egy csomó kieg hozzá

Mire gondolsz lőjem fel ezeket a szolgáltatásokat és cseszegesem, vagy csak simán keresek doksikat, és linkeljem be a feature listákat ?

Majd kiderül milyen külömbségek lesznek. Elvileg a disztromhoz készült javaslat szerint ez a jó monitorozó cumó ilyen célokra. Van róla egy két könyv is, lehet, hogy érdemes megnézni mit tud. Egy próbát megérhet.

Lefordíthatok egy két cumot, néhány edig nem használt opcióval, rég nem cseszegettem servereimet (szolgaltatásokat), amik igazábol csak disznek vannak fent mostanság (Nem fejlesztek webes cumót, majd egy éve), mysql/apache2+php5../exim/squid/samba.
    A régi P1 -esemböl akartam állandó szerver-gépet csinálni, azt meg tudtam volna csinálni úgy, hogy hagyjon aludni. (firewall(NAT),apache,mail(smtp,pop3..) proxy,mysql,ftp,distcc,samba), de nem megdöglött a szemét, nem hajlandó boot mediumot keresni.

2 géppel nem lenne tul élvezetes a dolog, nem tudok jó nagy gráfot rajzoltatni a nagiossal. (Van még tesómnak is egy gépe,de azt hagyjuk)

Megyek körbenézek az éjszakában...