ajaj, aztán nehogy oda jussunk, mint szerencsétlen ubuntu-val, aki előadta, hogy a 300 kb-os remote desktop funkcionálitását ő linuxon megcsinálja, és pár nap alatt, már a 10. kis linuxos szedett-vedett alkalmazásnál tartottt, amit ő kézzel, egyenként összehegeszt majd, hogy elérje ugyanazt amit a remote destop winen. (hang, smart card, portok, nyomtatás, meghajtók, terminal farmok stb-stb, mindez sávszélesség-prioritás optimalizáltan, többféle eszközön...) Mindezt szintén vállalati környezetbe gondolta
"Más web-es monitoring eszközök is vannak, régen olvastam róluk majd megnézem."
lássuk egy kis felsorolást belőle, hogy miket is tud monitorozni. (én is soroltam párat) Aztán nézzük meg egy teljesen független programból, hogy lehet egy új countert felvenni bele.
"Mivel winen ez egységes igy megvan az az előny, hogy minden alkalmazás u.a. az eszközt használhatja"
ez esetünkben nem egyszerűen előny, hanem alapkövetelmény. Nagyvállalati környezetben ennek teljesen egységesnek kell lenni, különben semmit nem ér. Minden programnak ezt kell használja.
" de nincs is igazi altarnitvája winen (nincs rá szügségük)."
sajnos ez sem igaz, van alternativa, pl sms, mom, tivoli. (utóbbi egyébként linuxra is van, bár jóval soványabb tudással és irdatlan pénzekért. kb a win license áráért gépenként )