• Equ
    "Bármit mondok kiderül, hogy az csak az 1% meg, hogy fél tucatnyi más is van."

ha életedben láttál volna már ilyen környezetet, akkor ezen nem lepődnél meg. az, hogy bedobálsz mindenféle buta linkeket, úgy hogy sem a feladatot, sem a belinkelt dolgokat nem ismered ez egyáltalán nem csoda.

"bár igaz, hogy ilyenkor mintha a mások által mondott egy-egy szoftvert, egy komplet több szofverböl álló teljesen kiépített egyedi programokkal kibővített rendszerhze hasonlítanád."

na végre! kezded kapisgálni a lényeget!! a központositott menedzsment nem arról szól, hogy van 100 alkalmazásom ezer gépen, és leszedek egy menedzsment eszközt, ami valahogy elkezel ebből 3 db, ugyanzon gyártótól száramazó programot, aztán még tucatnyi másikat, amivel másik tucatnyi szoftvert felügyelek, aztán a maradék 70-re meg majd scripteket heggesztek!! Ébredj már fel, ez komoly környezetben nem működik! Ezt hivják gányolásnak. (ráadásul még ilyen szedett-vedett szoftvereket se tudtál mondani jópár általam leirt problémára, nemhogy egységes, valódi menedzsment eszközt)

"Akkor mi a 99%-bol a többi az AD-d hány százalék pl.?"

Az AD az csak egy tároló... De mondjuk 20%-nak.

"Fel ,de KÖZPONTOSITOTT MENEDZSMENT ÉS MONITORING nem egy konkrétum."

akkor én itt le is zártam a veled való társalgást. Ha majd ismered ezeket az informatikai ALAPFOGALMAKAT akkor majd visszatérhetünk rá.

"mint ahogy, te se tudod pl. Linux/MACOSX rendszereken, hogy mennek ezek"

mivel felügyelek egy rakás linuxot is, nagyon jól tudom, hogy mennek ezek. Sehogy. Kézzel, egyenként, nulla közp. menedzsmentel.

"Ha már konkrét feature-ket sem mondasz akkor, mondj pl. egy mesét:"

bár ha értenéd miről szól a téma, elég konkrét feature-öket ismertél volna fel, de konkrét "mesét" is mondtam már. Olvass vissza, ezer gépes hálózat, tucatnyi telephelyen, százas nagyságrendű szervezeti egységgel (mindegyikben mások a programok, a jogosultságok, a felület, minden) ezt kell központilag menedzselni, felügyelni, monitorozni, úgy hogy az egyedi alkalmazásokkal bármikor és könnyedén bővithető legyen a rendszer az egész vállalaton belül.

Várom a linux tool-t ami ezt megvalósitja.