• DjDano
    #48
    egyébként a 2006-os döntőhöz visszatérve idéznék egy cikkből:

    "A Juventus mezében Zidane ötször torolta meg kegyetlenül, ha sértegették. A francia szövetségi kapitány szerint ennek ismeretében az olaszok a meccs első percétől fogva a klasszis kiállításán dolgoztak. Végig provokálták. Innen nézve akár megfejtést is kaphatunk arra, miért rúgta a francia büntetőjét olyan megalázó fennhéjázással a hetedik percben. Már akkor ülhetett veséjén a sok beszólás, de még szabályos keretek között állhatott bosszút.

    Bő száz perc állóháború után aztán eljött a döntő pillanat. Materazzi ugyan gólt szerzett a döntőben és egy tizenegyest értékesített, pár hónap múlva már csak úgy marad meg mindenki emlékezetében, mint az az olasz, aki felbosszantotta Zizou-t. De mit is mondott pontosan? Ez nem csupán újságírói kérődzés az uborkaszezon kellős közepén. A FIFA hozott márciusban egy szabályt, miszerint minden rasszista megjegyzés drákói büntetést von maga után.

    Ha egy csapat tagja (pályán vagy a kispadon), vagy akár szurkolója a lelátón kirekesztő megjegyzést tesz ellenfelére, akkor bajnokságban elveszti három pontját, ha pedig nincs pontosztás, akkor automatikusan diszkvalifikálják. Nos, ha Materazzi valóban azt közölte Zidane-nal, hogy egy büdös arab terrorista, akkor bizony a szabályok értelmében Itáliát ki kéne zárni a versenyből – és Franciaország a világbajnok."

    mindenki vonja le azt a következtetést amit gondol, bár szerintem csak egyféle konklúzió létezik..