• Morden23
    #97
    Akkor most összefoglalom, mert nem hiszem, hogy megértetted, amit mondtam.
    1. Nem a statisztikáról beszéltem, pont magas ívben teszek a statisztikákra.
    2. Teljes mértékben tudom, hogy hogyan áll a kisebbség a magyar oktatásban. Szarul. Ezen ne vitatkozzunk, és ne próbáld nekem megmagyarázni, mert tudom.
    3. "Bizonyos társadalmi rétegek" -> na és ez az, amire azt mondtam, hogy lehet, a statisztika ezt mutatja, de elég 5 példát ismerned ahhoz, hogy kimondhasd: ha valaki akarja, akkor meg is tudja csinálni, mert amire az egyik ember képes, arra képesnek kell lennie a másiknak is (szociális értelemben ofkorsz).
    Mindig vannak, és mindig lesznek "elveszett" emberek (hogy ez az anyagi helyzetükből, vagy a mentalitásukból adódik, az most lényegtelen). Nem tudsz olyan rendszert csinálni, ami mindenkinek jó, és ugyanakkor mindenkinek UGYANÚGY jó.

    Igen, tudok erről a bővebben meg nem határozható "járulékról" amit elvileg majd fizetni kell. Ezt én is egy masszív gyökérségnek tartom, csak igazából az a helyzet, hogy jelenleg túltermelés van diplomásból, és alultermelés "jómunkásemberből", ezt próbálják most visszaállítani egyensúlyba, csak egy gusztustalan módszerrel. Pont.

    A kisebbség nagy része sem ingyen, sem pénzért nem tanul, ezt mutatja a statisztika. Nem fogok fikázni senkit, mert nem kenyerem, de ez tény. És ez csak az ő hibájuk. ->Mentalitásbeli probléma<-