• Morden23
    #91
    Találkoztam romával, meglepő módon az ELTE, PPKE, ÁVF, MÜTF, BGF, de jobbat mondok neked, még az SzFE keretein belül is.
    Finoman megemlíteném még, hogy nem néhány esetből általánosítok. A mostani gazdasági helyzet mutatja a diplomások "túltermelését", a szakmunkás szektor egyre sekélyesebbé válását és kiöregedését mind technikailag, mind emberileg.
    Nem tudom, hogy te jártál-e felsőoktatási intézményben, de azért Magyarországon nem úgy néz ki, mint a Kegyetlen játékokban.

    Amúgy nem akarok példákat hozni, mert bizony hosszasan sorolhatnám, de a legtöbb esetben egyéni hiba és az ambíció hiánya okozza azt, hogy nem felvételiznek az emberek. képzeld, láttam már putriból érkezett romát egyetemi padban, ismerek is ilyet.
    De még jobbat mondok: ismerek olyan embert, aki 15 éves kora óta a családjának fő keresője, ennek ellenére elvégzett egy gimnáziumot, utána egy egyetemet, mindeközben még melózott is, és le is diplomázott.

    Szóval senki ne mondja nekem, hogy a rendsser hibája az, ha a kőműves gyereke nem felvételizik. Vannak már olyan ócska helyek, ahová két kocsmázás között tartott pihenő alatt is be lehet kerülni.

    Talán az már elgondolkodtatóbb, hogy milyen a mentalitás... ez lenne az igazán lehangoló vita.