Equ#96
"Abban igazadd van, hogy az Intel procikra való átálláskor a piaci részesedése visszaesett, majd stagnált, azonban ismét elkezdett növekedni!!!"
miről beszélsz? fél %-os ingadozásokról, amik havonta változnak? érdemben semmivel nem nőtt a részesedése, talán még a régi részedését se nyerte vissza, nemhogy előretörne...
"webprogramozáshoz megvan minden ami számomra szükséges"
na, meséld el miben fejlesztesz webre mac-en.
"De gondoltam mondom, mert tényleg elindítható minden rajta, csak emulálni kell..."
igen, ezt jópár mac-es hangoztatta itt, hogy mennyi mindenhez kénytelenek windows-t emulálni, mert mac-en nem működik...
"Amúgy nem vennék soha Win Licenset... Nem éri meg az árát..."
Szived joga. Mások meg nem igy gondolják. Kb. egy hétköznap ad el a ms annyi windows-t mint mac-et sokév alatt
De te már "bizonyitottad", hogy nagyon értesz a dolgokhoz igy a döntésed biztosan megalapozott...
"de igazából az is jobb egy kicsikét Mac-en"
ezt már a kispajtásod is bedobta és mikor rákérdeztem szépen elmenekült. na, akkor sorold gyorsan mitől jobb a mac-es verzió mint a wines. (bár már megcáfoltam korábban, felsorolva, hogy helyből mik azok amit a mac-es nem tud, mig a wines igen)
Legnagyobb biztonságban a hozzá nem értő user win alatt van, ha nem okoskodik. Ugyanis ebben az esetben alapból aktiválódik a tűzfal (egyetlen féreg sem tudta még soha megkerülni) és automatikusan települ minden frissités, ezen kivül bárki tud neki segiteni ha elakad. Ha nem publikál semmit, akkor mac-en is relative biztonságban lehet, csak mivel szinte semmilyen program nem fut neki, amiben segithetnek neki, hamar megunja. (tapasztalat) A hozzáértő user mind winen mind linuxon igen biztonságosan tud dolgozni, ha beállitja, akár szolgáltatások publikálásval is. Mac-en ez már aggályos, a korábban kifejtett dolgok miatt.
A hackerek szerint meg a macos az egyik legkönnyebben törhető rendszer, igy valszeg ők azt ajánlják a legkevésbé, akármelyik tipusú usert is nézzük.