BiroAndras#9
"Ahogy gondolod, én csak azt tudom, hogy egy sima w98 minden tűzfal spy-írtó nélkül, óvatos duhajkodásssal (csak semmi sex oldal!;) nem szed be szinte semmit a netről, egy XP-s rendszer viszont 1 percen belül behal! Szal innen indulunk, amin lehet szépségtapaszokkal javítani."
Egyszerűen 9x-re nem írnak vírust.
"Azon meg csodálkoznék, ha a zamerikai egybesült államok a kormányzati gépekre nem windózt rakna, hanem különböző Linux disztribeket, meg jelenleg csak marginális jelentőségű OS-eket, QNX, miegymás, hogy fokozza a "biodiverzitást", ami a fertőzésekkel szembeni ellenállás legjobb biztosítéka."
Lehetne, de ott is átlag júzerek ülnek a gépek előtt, akiknek a win jobb.
Másrészt a problémát elsősorban nem a vírusok okozzák, hanem a dolgozók (felelőtlenül kezelik a kényes adatokat, vagy egyenesen maguk lopják el).
"Amúgy egy win xp, mennyire nagyon különböző, egy win Server2003-tól, vagy Vistától? Szerintem a biztonsági rések nagyrészében nincs különbség."
Jobb lenne legalább picit utánnanézned a dolgoknak, mielőtt ilyen kijelentésekkel világgá kürtölöd a tudatlanságodat.
"Ilyen hatalmas rendszereket manapság nem lehet biztonságossá tenni"
Nehéz, de azétr nem lehetetlen. Egyébként milyen rendszere gondolsz? Az OS-re, vagy az USA adatvédelmi rendszerére?
"Attól, hogy nem kódot kell beírni, hanem a mancsodat kell rátenni az újlenyomat leolvasóra, az ecceri júzert még ugyan úgy bepalizza a kracker, ha felhívja telefonon mint főinformatikásrencergazda, és ettől kezdve már benn is van!"
Ezt mondom én is. De akkor miért a win-t szidod? Ha linux lenne a titkárnő gépén, akkor nem dőlne be a telefonbetyároknak?