• shabba
    #9
    Az oké hogy fizetnek a bérbeadott szolgáltatás után, de a versenyelőnyt, a technológiai fejlesztést az teljesen ingyen kapják meg, csak úgy beleülnek. És ez azért van mert át kell engednie ezt a versenyelőnyt képviselő infrastruktúra és fejlesztés használati jogát holott ez az üzleti érdekét nem szolgálja.


    Gondolja arra ha mondjuk neked lenne egy vállalkozásod és valami olyannal rukkolná elő ami a piacon kapható legjobb lenne és a többiek a kezeledbe sem érnének. Így pillanatok alatt elhappolnád az konkurensek ügyfeleit és neked menne a legjobban. De ezt úgy érted el hogy előtte keményen költöttél fejlesztésre sok milliárdot és annak a sikeréből kerülnél jó piaci pozícióba.

    És akkor jönne az EB és azt mondaná, neked túl jól megy, elnyomod a konkurenciát holnaptól add át nekik a know-how-t meg minden technológiai és versenybeli előnyödet képviselő fejlesztést a konkurens cégeknek hogy ők is azt gyárthassák vagy szolgáltassák.

    És onnantól kezdve a piacon mindenki ugyanazt árulná, mindenki terméket technológiailag ugyanazt a szintet képviselné így a te vállalkozásod már nem lenne olyan vonzó mint korábban amikor még kirívott a többi gyengébb közül, csak egy lenne a sok szürke közül. Persze bérleti vagy licence díjat kapnál a többi konkurenstől az által hogy megoszottad velül a saját milliárdos fejlesztéseid eredményét, de ez nem a továbbiakban nem hozna annyi pénzt mint korábban amikor te voltál a legjobb a piacon és ezért minden vevő hozzád akart szerződni.