• shabba
    #8
    És teljesen logikus hogy a Merkel azt mondja hogy inkább megvédi saját törvényekkel a DT beruházásait mert akkor otthon németországban fogja a DT ezt beruházni olyan fejlesztésekre ami a német állapolgárokat szolgálja.

    Az EB-nek természetesen teljesen más céljai vannak. De a DT nyugodtan megteheti azt mondja ezt a 3 milliárdból inkább fejlesztek mondjuk amcsiban 3G hálózatot a Verizon Wirelessben vagy vesznek belőle újabb keleti régiós feltörekvő piacokat amiket még jól ki lehet szipolyozni.

    És ha a DT nem fog FTTC+VDSL2 hálózati infrastruktúrát kiépíteni akkor a kicsik az Arcor a HansaNet vagy a Versatel sem fog. Ergo akkor hosszútávon marad a jelenlegi infrastruktúra amin a DT az elmúlt 2.5 év során nem igazán tudott hova fejlődni mert az alkalmazott ADSL technológia ennyire képes. Pl. németben sávszél emelés az elmúlt 2.5 év alatt az 1 és 2Mbps-es csomagoknál, egyedül a 3-ast emelték 6-ra. Idővel lesz majd 16MBps-es csomag is, de az csak inkább látszat, PR intézkedés válaszként a konkurencia csomagjaira. Piacilag ezek a nagysebességű csomagok nem érnek túl sokat mert távolságban igen korlátozott az az előfizetői kör amit el lehet velük érni.

    Ezen változtatna az újonnan kiépített infrastruktúra.