Ki hogyan vélekedik eme egyáltalán nem haszontalan, viszont sokak által károsnak vélt eszközről
-
kisviku #57 Ez sajnos tényleg így van.
Amire viszont nem egy szerelő felhívta figyelmemet és később több helyen is utánaolvastam, hogy nem szabad bedőlni az áruházláncokban és barkácsáruházakban "akciós-mega-giga olcsó"-n kapható készülékeknek, mert lehet, hogy azok is fúj(hat)nak hideget, de részben hamar tönkremennek,részben nincs hozzájuk szerviz/alkatrész és nem is adnak rájuk túl sok garanciát.
Szerintem én nem jártam vele rosszul, bár ezt majd igazán egy év múlva tudom megmondani.Megnéztem az összes márkát, de azok megfizethetetlenül drágák, ráadásul nekem egyszerűek az igényeim.
Ajánlották ezt az "inverteres" verziót, amiért pont kétszer annyit perkálhattam volna.Namost utánanéztem, mit takar ez.Elvileg ennek kisebb az áramfelvétele és a fogyasztása, de kétszer olyan drága.
Ha egy picit belegondoltok, hogy egy közel negyedmilliós készüléknél ez mégegyszer 250 ezret jelent és kiszámoljátok, hogy ennyi áramot kábé 5-6 év alatt fogyaszt el, akkor elmehetnek a búsba az "energiatakarékos" szarokkal.
Ezt én úgy hívom nemes egyszerűséggel, hogy "amennyit spórolsz, annyit kifizettetnek veled" á lá Tele2 és más szaros telefonajánlatoknál...