Ki hogyan vélekedik eme egyáltalán nem haszontalan, viszont sokak által károsnak vélt eszközről
-
kisviku #55 Akkor véleményezek én is.
Én kábé egy hónapja szereltettem be egy Samsung Dual Split-et.Itt, ahol dolgozom, egy tetőtéren vagyok pár tetőablakkal, amiken akkor sem jön be levegő, ha erős szél fúj.A kezdetekben 40-43 (!) fok volt idefenn, így hát nem bírtam tovább és hívtam egy céget, akik pár nap alatt megoldották.Maga a készülék akciósan 240 ezer volt és 104 ezer volt a két beltéri szerelése.
Azóta mintha megváltozott volna az életem és sokkal nagyobb kedvvel és szívesebben járok be dolgozni.Beállítom 24 fokra (szerintem ez a normális szobahőmérséklet) és kifejezetten kellemes az irodák hőmérséklete.
igazán akkor lehet érezni, ha kimész és megérzed a min. 10-15 foknyi különbséget.
Soha nem szabad 18-20 fokra állítani, mert egyrészt nagyon megfázol, másrészt az érzékenyeknek fejfájást okoz.Mivel az egyik beltéri 3,5 kW HŰTŐTELJESÍTMÉNYŰ, a másik 2,1-es ezért mindigh a legkisebb fokozaton hajtom.A gyártó szerint ezek olyan 50-70 m2-es szobára elgendőek, az én irodám csak 23, a másik meg 20 négyzetméter.
Sajnos nem volt kisebb, ami elfogadható, de így is jó, mert a minimumon megy mindkettő.
Azért írtam nagy betűvel a hűtőteljesítményt, mert sokan azt hiszik, hogy ennyit fogyaszt.Ez nem így van.A felvett teljesítménye ennek a kettőnek együttesen 1,8 kW, de az is csak akkor, ha csutkán megy!Ezt nem szabad elfelejteni!