Mice#22
"Egyébként meg szerinted jó, ha puskázással érik el, hogy legyen diplomájuk?"
ez pl. felvi volt és nem diploma...nem feltétlen biztos, hogy a 9millát kitermelő intézmények mindegyike megfelelő indulási alapot adott a diákoknak függetlenül azok tanulási akarhatnékjuktól...
a másik meg:"vagy nem érdeklik, vagy "nem érez rá"
vannak tantárgyak amelyeknek még az oktatóik is elismerik, hogy a tantárgyuk értelmetlen tananyaggal fut és kifejezetten magoltatós/kibuktatós okok miatt van jelen.
"nem értem meg őket" én viszont megértelek. lehet hűdebecsületes vagy(nem kétlem és nem is firtatom/érdekel), de azt sem tartom esély nélkülinek, hogy szimplán jó sulikba kerültél és jó órarendeket kaptál. nem feltétlen biztos, hogy 9.5milla jelentkező esetében mindenütt uannyi választási lehetőséggel rendelkeztek, hogy hova akarnak jelentkezni (sok helyen állítom csak 1 jelölhető suli volt)
persze, hogy morálisan általánosságban beszélve elitélhető dolog, de azt már kevésbé értem meg egyeseknek miért okoz örömet h másokból öröm v közöny tör elő ha vkinek a balszerencséjéről szól a téma. szerintem ez legalább annyira shame mint olyankor puskázni amikor megtanulható..
de hát ki-ki milyen értékrenddel és empátiával olvas/kommentál cikkeket...