dez#256
"Ahhoz nem. De az csak félműveltség, nem valódi megértés. Ettől lesznek aztán az olyanok akik az egészet csak valami őrült kitalációnak gondolják."
Csak ha nem mutatjuk be a kísérleti eredményeket, amik életre hívták a kvantummechanikát. Mellesleg nem azt mondtad, hogy igazából senki sem érti teljesen a kvantummechanikát (mivel az pl. sokdimenziós egyenletekben testesül meg), csak elfogadják, hogy a matematikai formulák végeredménye egybe esik a kísérleti eredményekkel?
"Nem csak a világképpel van a baj, a többség a belegondolásig se jut el. Még az alapvető, és máig érvényes elveket sem értik meg."
Azért valamennyire megértik. Csak nem feltétlenül fogadják el.
"De a léyneg, hogy semmiképpen sem az iskola neveli beléjük a klasszikus világképet."
Ezen lehetne külön vitatkozni, de most inkább nem teszem.
"Ne kenj rá mindent. Mondassz valami hülyeséget, és amikor rávilágítok, akkor meg azt mondod, hogy nem is te gondolod így, hanem valaki más."
Itt te beszélsz hülyeséget: én nem mondtam olyat, hogy a kvantumfizika csak ködösítés, hanem azt mondtam, hogy pl. lola ezen a véleményen van. És ez így is van.
"Milyen szintje nem egzakt?"
Ahol bejön a véletlen.
"De nem erről beszélek értsd már meg. Nem az ködös amit látsz, hanem ahogy beszélsz róla."
És te hogy írnád le nem ködösen, ami ködösen látszik? Nem az a belemagyarázás, amikor konkrét formákat nevezel meg, amikor nem is látod tisztán.