• BiroAndras
    "De, nagyon is a te figyelmedet is, ugyanis te többször is (nem csak itt) elhanyagolhatónak, sőt semmisnek mondtad."

Elhagyagolhatók EGY ADOTT TARTOMÁNYBAN. Tény, hogy a klasszikus fizika az emberi léptékű világot nagyon jól leírja. És tény az is, hogy aki tudja, hogy mit kell keresni, az könnyen talál olyan jelenséget, amit nem csak hogy rosszul ír le, de teljesen lehetetlennek mond (pl. a kétréses kísérlet). Akit picit is érdekel a fizika, az tisztában van ezekkel.

"A "reális" sokak számára egyet jelent a józan paraszti ésszel, illetve a klasszikus fizikával."

Ma már aki a klasszikus fizikát olyan szinten ismeri, hogy az iskolán kívül is gondol rá, az ismeri a kvantumfizikást is legalább alapszinten. Aki viszont a klasszikus fizikát se ismeri eléggé, arra meg nem lehet mondani, hogy az "megfertőzte".
    Szóval jó lenne, ha nem kavarnád folyton a tudósokat a legkevésbbé művelt átlagemberekkel. Legyen már egyértemű, hogy mikor miről van szó.

"Párszor itt te azt mondtad, félrebeszélek. Nos, most te beszélsz félre, de nagyon. Nagyon korán tisztáztuk, hogy a miértet úgy értettem, hogyan. És nézd csak vissza, miket írtál erre is."

Visszakerestem, hogy mit írtam:
    A kvantumszámítógép működését is pontosan ugyanannyira értjük, mint az eldobott kőét. Persze, azt meg lehet magyarázni, hogy miért épp parabola, de nem ez a lényeg. Találok én neked könnyen olyat, amit nem tudsz megmagyarázni. Pl. vegyünk bármilyen mozgásegyenletet. Az ugye egy másodrendű differenciálegynelet lesz. Ezt pedig a természet megoldja. És azt sehogyan sem tudod tovább boncolni, hogy hogyan és hol oldja meg. Egyszerűen így van és kész.

Ez továbbra is így van, csak megint elterelted a kérdést.
    Nem a világ működéséről volt szó, hanem arról, hogy hogyan számolja ki a világ az eredményt. Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy hogyan van leprogramozva a CPU alap utasításkészlete. A válasz az, hogy nincs leprogramozva, hanem meg van építve tranzisztorokból. A szoftver szempontjából ezek eleve adottak, és felépítésük nem hozzáférhető.
    Egy másik probléma, hogy a kérdés rekurzív. Ha megmondom hogyan számol a világ, akkor hivatkoznom kell valami mögöttes mechanizmusra. Ez viszont rögtön felveti a kérdést, hogy az hogy működik. Ez hasonló az univerzum keletkezésének problémájához.