• psishock
    Tisztába vagyok hogy léteznek jó csatornák is, de ezek mondjuk csak cseppek a tengerből és azért nem is mindenki számára elérhetőek, az átlag ember meg ugye ezekre rá se néz. A "nézzd valóvilágot"-ra pedig az tizenötpercenként "bekukkantunk, hogy ugyan mi történik most a villába" szugerál. A vásárlásnál pedig szerintem egyszerûen csak a "trend"-re hajtanak az emberek. Ha pl az Ariel, Pinguiszelet, vagy a Margitszigetikristályvíz a média szerint "kúl" akkor azt fogják venni távol attól hogy mennyire vállik be/jó vagy sem.
    A net meg azért egészen más tészta, itt "mindha" egy kicsit kötetlenebb lenne az ember akármilyen szembontból, az viszont elég nagy baj ha már az ember itt is "komerc" sorozatokat néz/tölt le, de ha valakinek ez kell, hát legyen. Szemethunyok az felett, hogy mindenki úgy éli/vegetálja le az életét ahogyan a legjobbnak látja, de ne várják el hogy én is így tegyek mind a "massza" netán mosolyogjak is mellé, nope.
    Nade visszatérve a netre, már ha csak a reklámokat veszük példának. Pl a flash-ek 95% reklám, mondjuk más tészta ha az oldal arra épül, de a többi esetben ezeket símán le lehet tiltani ha zavarnak. Ugyanez a helyzet a képreklámokkal is, egész efektík ad-szürők vannak az újab böngészőkben. Személy szerint "Avant Browser"-t használok ahol ez egy-egy gomb nyomás, de 100% biztos vagyok hogy ez a többi híres browserban is elérhető akár plugin-nal vagy alapból.