Morden23#11
Ebben amúgy teljesen igazad van, és valóban sajnálatos tények, amiket elmondasz.
A negatív PR az nem hinném egyébként, hogy a világ többi részét érintené. Lehet, hogy sok kis cenzor-ellenes kínai emiatt nagyon fogja rühellni a Yahoo-t, de a glóbusz többi része magas ívben tesz rá... azaz lehet, hogy itt most elfórumozunk erről a témáról, de biztos van itt is ilyen, akinek pl. yahoo-s mailje, vagy akármilye van (én nem ilyen vagyok). Kétlem, hogy csak ezért töröltetni fogja, protestálásképpen. Ezt nyilvánvalóan mérlegelték a Yahoo PR-osai is (hiszen ezek a dolgok elég kiszámíthatóak, az esetek nagytöbbségében).
És azért azt is érdemes megemlíteni, hogy nekünk innen "lentről" valóban úgy tűnik, hogy minden a pénzről szól, de ha te lennél a Yahoo, akkor azért más dolgokat is mérlegelned kell, nem csak az etikai vetületeket.
Azt meg már csak óvatosan említem meg, hogy igazából semmi jogunk megítélni a kínai rendszert. Ha majd a kínaiaknak nagyon nem tetszik, akkor megoldják ők. Persze, itt, Európában kicsit más a leányzó fekvése, de nem ezt kell alapul venni.