BiroAndras#196
"Akkor lenne igazad, ha lenne egy olyan szövegrész is, hogy "ami a GPU számítási feladatokban való felhasználását illeti...", de ilyen nincs!"
Miért kéne? Nem erről van szó, hanem, arról, hogy CPU flops != GPU flops. Ez baromi egyszerű, nem értem mit kell ennyit variálni.
"Na de ez is eleve férevezető! Erre vonatkozott a fix-funkciós megjegyzésem. Nem érted, miről van szó?"
Nem félrevezető, csak te kavarsz. Azt írják, hogy a flops önmagában nem sokat jelent (pláne, hogy nem általános célú prociról van szó). Mit lehet ezen nem érteni?
"De ők ezeket a feladatokat sem említik meg."
Mert nem erről van szó. Ők arról beszélnek, hogy mire nem alkalmas.
"Mégegyszer leírom, hátha megérted végre: a GPU programozható shader egységei SIMD egységek. A számításigényes feladatokat CPU-nál is a SIMD egységekre bízzák."
Mint már kb. 15-ször megbeszéltük, igen, a GPU tud számolni sokfélét, de nem alkalmas bármire. Nem olyan bonylult ezt felfogni. Teljesen más a felépítése, és a célja, ergó a nyers teljesítmény adatokat nem lehet összevetni.
Egy 300 lóerős traktor és egy 300 lóerős sportkocsi nem egyformán jó szántásra, és száguldozásra.
"Ne ilyen szélsőségeket hozz!"
A lényeg az, hogy a korlátozott pénzből kell kihozni a projektet, határidőre.
"Konzolokon ezek mindig adottak, pc esetén meg a piac egy kis hányadánál adottak."
Most igen, de 1-2 év múlva már PC-n is adott lesz.
"Nem, itt te most tompítottad, amit a cikk írt: a cikk szerint egyenesen szinte semmivel sem tudnak többet (részben elméletben, részben gyakorlatban), mint egy átlag pc. És ez hülyeség."
Én is azt mondtam, hogy a cikk egy kicsit túloz. Te viszont azt mondtad, hogy az egész hülyeség. Ha csak annyit írsz, hogy a cikk kicsit túloz, nem vitatkoztam volna.
"Ez nem igaz, nézd meg jobban."
Pl.?
"Az is érv, hogy nem korrekt 1:1-ben összehasonlítani egy csúcs-pc-t"
Hát, gyengécske érv.
"Plusz lásd a gpgpu.org-os szöveg."
Ez sem számít, mivel nem igazán arról szól, amiről a cikk.
"Ez már 2"
2 érvecske az egész cikkel szemben? Ugye ezt te sem gondolod komoly cáfolatnak.
"de a többi idézett rész is önmagáért beszélt, no comment kategória."
Szerintem meg teljesen korrektek az állítások. Különben nem linkeltem volna be.
Szóval indokolni kéne.
""De azóta se cáfoltad meg a cikk állításait."
Ne röhögtess már...""
Hol cáfoltál bármit is? Valamit írtál 1-2 dologra, de azokon kívül is volt még rengeteg állítás szépen indokolva.
"Aha, féligazságokkal, túlzásokkal, csúsztatásokkal. Félig igaz, de csak félig."
Lehet, de még mindíg nem írtál érveket erre.
"Csak annak a számára teljesen meggyőzőek és "nagyonis korrektek", aki el akarja hinni őket."
Nem lehet, hogy te nem akarod elhinni őket?
""Konkrétan?"
Nézz körül a neten."
Hát, nagyon konkrét voltál ismét.
"De a cikkben még ez sincs megemlítve, mármint hogy ezek adottak, kapásból használni lehet őket! PC-n meg csak a piac kis százalékánál adottak ezek."
Nemsoká PC-n is adottak lesznek ezek.
"Mit bővebben?"
Ezt : "Én egyrészt más véleményeket is hallok, másrészt nem áll tőlem sem olyan messze a dolog."
Muti a más vélyeményeket. Én a hivatalos marketing szövegen kívül csak kétségeket hallottam. Legalábbis azoktól, akik valamennyire értenek a témához.
"Én is dolgoztam már játékprogramozóként."
Nem látszik rajtad.
"Kíváncsi lennék arra a "kb."-re!"
Azt jelenti, hogy árnyalatnyi különbségek vannak, ahogy az általában az emberekre jellemző. A lényeg az, hogy a senki se mondta a cikkre, hogy "ez nagy hülyeség", meg hogy "dehát ez nem is így van". Sőt, már korábban hallottam hasonló véleményeket.
"Mivel a cikk több állítása nyilvánvalóan féligazság, csúsztatás, tévedés."
Még mindíg várom, hogy ezt kifejtsd.
"Vagy lehet, hogy ti is ilyen tipikus pc-s fejlesztő mentalításúak vagytok, azaz semmit sem használtok, ami kicsit is összetettebb a legalapabb dolgoknál (kód a CPU-n, GPU csak grafikára, és ennyi)."
Ismét elérkeztünk a személyeskedéshez. Halvány fogalmad se lehet róla, hogy mit csinálunk.