• kvp
    #24
    Ilyen parhuzamos halozat mar most is mukodik magyarorszagon. A UPC ip telefon rendszere sajat vlan-t hasznal, igy a hivas a normal ip forgalomban nem latszik es szoftveres kliensel sem lehet elerni. (csak a upc router-eben levo analog csatolon keresztul)
    Mindezeken kivul a vonalak kapcsolatonkenti savszelessegkorlattal vannak ellatva. 64Kb/sec folott csomageldobassal lassitja vissza a kapcsolatot, viszont tobb tcp kapcsolat eseten siman ad mindegyiknek 64Kb/sec-et, tehat nem halozati limit. Ezen kivul szandekosan rontjak par dedikalt port savszelesseget.
    A jo oldal, hogy van garantalt savszelesseg, amit a havi elofizetesert arra hasznalok amire akarok, ez 64Kbit/sec. Ami ezen felul van, azert akarmennyit fizet az ember csak arra hasznalhato amit a kozpontban engedelyeznek. A techikusok egyebkent latjak a teljes forgalmat. (amikor vonalhibat kerestettem a szerelo a telefonba be is mondta, hogy nyitva maradhatott egy ablak mert meg van egy elo http kapcsolatom)
    A megoldas az lenne, hogy mondjuk dragabban lehessen magasabb garantalt savszelesseget venni. Aki meg csak pl. iptv-t akar nezni, az nem altalanos csomagot vesz, hanem mondjuk iptv + alap http. (es akkor mondjuk nem tud jatszani, mert blokkolva van minden mas forgalom) Ilyet hasznalt pl. a pannon wap. Az alapcsomaggal csak az o oldalaikat es a partneroldalakat (pl. freemail) lehetett elerni. A teljes csomaggal meg barmit (pl. az ember sajat wap szerveret vagy a telefon keszitojenek update oldalat)

    Viktor

    ps: Az amerikaiak meg csak vitatkoznak, magyarorszagon meg mar a legrosszabb kapitalizmus szerint van minden.