Fizikai lehetetlenség egy Quake-meccset a TV-ben leadni. A Tour De France-t én sem szeretem, nem is izgalmas. Sőt, a golf sem túl izgalmas, de szeretem.
A lényeg az, hogy mind a kettőben LÁTSZANAK a dolgok. Szerinted egy egyszeri ember, aki valószínűleg sosem Quake-ezett még, az mi a szart lát rajta? Randa folyosókon blőd karakterek fura színes nyalábokkal lődöznek egymásra? Hát, ezt még valami elvetemült monitorhead is unalmasnak és szarnak tartja.
Sőt, jobbat mondok. Ha játszod a játékot, esetleg egy haverod játszik, azt minden bizonnyal át lehet érezni, de ha látok a TV-ben egy SZÁMÍTÓGÉPES karaktert, valami ócska, béna névvel, mint DarkLord, vagy Fatal1ty, és már én szégyenkeznék, hogy ilyen adásba kerülhetne.
Egy Warcraft meg mérhetetlenül unalmas lenne, szintén. Ezzel az erővel rendezhetünk Civ4 versenyeket is. Nem sokan fognak infarktust kapni az adrenalintól.
Egy szó, mint száz. Még mindig nem fejtetted ki, hogy miért érzed szívügyednek azt, hogy elfogadják az emberek egy Quake "komolyságát". Én már kifejtettem mindent, sőt, a te "kérdésre kérdéssel" frázisodra is válaszoltam.
Ja, és a miheztartás végett. Nem akarok vitázni, mint az oviban, de a "hát persze, gondold csak egy játéknak", meg "szerinted nem kell hozzá taktika" megjegyzéseket te tetted (ez utóbbit akkor, amikor ráadásul külön kiemeltem, hogy elhiszem a taktika szignifikáns voltát). Szóval azért plíííz gondolkodj.
Nem utolsósorban utoljára általánosban nyertem versenyt, de tudom, milyen a "dobogó tetején állni".
Én csak simán azt mondom, hogy a Quake nagy rajongótábora ellenére még ezen emberek között is sokan szarnának bele, hogy valami hülye nicknevű tizenXéves nyerte-e a bajnokságot. Erre nagyon kérlek, ne mondd, hogy 28-35 évesek is játszanak, mert azok aztán végképp megérdemlik a sorsukat.