• Enlight
    #55
    Teljesen egyetértek!

    Mint említettem, jómagam is Quakezek, és Warcraftot is próbáltam...nem vagyok hardcore játékos egyáltalán, ezek a játékok semmi többet nem nyújtanak, mint némi önfeledt "szórakozást" , a fejlesztő-jellege pedig valóban csak belemagyarázás. Warcraftozás után csak Warcraftban leszel jó:)

    Az meg tényleg elég hülyeség, hogy az autószimulátorokat azonos szintre emeljük az élő vezetéssel:S
    De ha valaki azt hiszi, hogy a SWAT3-ban lezajlott akciók a valóságban is teljesen úgy történnek, az is hatalmas tévedésben él!
    Véleményem az, hogy azok a játékok, melyeket "szimulátorként" lehet megnevezni, csupán a valóság játékos formává egyszerűsített változatai.

    Na most direkt megnéztem a sport pontos fogalmát a Magyar Értelmező Kéziszótárban:)

    Sport: Meghatározott szabályok szerint, időtöltésül vagy versenyszerűen folytatott testgyakorlás. | Némely versenyszerűen is folytatható, ügyességet v. szellemi erőfeszítést kívánó időtöltés (itt példaként említik a sakkozást és a horgászást).

    Ezek alapján tehát mind a sakk, mind a számítógépes játékok megfelelnek a kritériumoknak. Utóbbiak viszont leginkább csak ügyességet igényelnek, szellemi erőfeszítést nemigen (illetve ha valaki mentálisan lefárad 5 óra Warcraftozás után, annak elég degradált agyi képességei lehetnek:) )