• Morden23
    #52
    Nekem csak az a bajom, hogy sokan kegyetlenül túlmisztifikálják a számítógépjátékokat.

    Ha összeszámolnám, hányszor hallottam, hogy a CSÉtől meg a Quake-től jobbak lesznek a reflexek, a Warcraft-tól meg a C&C-től pedig a stratégiai és szervezőkészség javul. Egyik oldalról köznevetség, a másik oldalról sznob önámítás.
    A számítógépjátékok túlnyomó többsége (itt nem veszem számításba a 20ezer éve kipusztult IGAZI kaland- illetve logaikai játékokat) semmiféle képességet nem fejleszt.
    Egy bajnok Quake-es sem tudja jobban elkapni a felé hajított öngyújtót, mint én. És persze Nagy Sándor, meg Napóleon sem vált még egyetlen Warcraft-ezőből.
    Azért a sporttal nem hasonlítanám össze a dolgot, ahol valóban fejlődnek bizonyos dolgok, ha más nem, hát az izmaid (a sakk külön téma, komplexitását tekintve hihetetlen, és bizonyított tény, hogy VALÓBAN fejleszti a prekognitív képességeket és a multitaskingot).

    Szóval első kérés: NE próbálja senki magának bemagyarázni, hogy a PC-s játszadozással eltöltött óratömegek hasznosan telnek, mert nem. Csak simán játszik. Ez nem is baj, mert arra való, hogy szórakozzunk, semmi másra.
    És csak egy kérés volt, a második már konklúzió: nincsen olyan, hogy számítógépsport. Olyan van, amit Exe írt: "Szvsz a warcraft sokkal jobb :))"
    Aki szerint ez áll, az ne sakkozzon. Aki szerint meg nem, az pedig hagyja a Warcraftet a francba, és sakkozzon:) (a sakk és warcraft precedensértékű, mindenki helyettesítheti a saját személyes marhaságaival)