bvalek2#16
Morden23: már a második bekezdésben odaírom, hogy ázsiában sem fenékig tejfel az élet, olvasd el mégegyszer. Kicsit elnagyoltad (mint én is), de szerintem amúgy igazad van.
dez: az egészség nem olyan mint a véleményszabadság. Ha az ember hülyeségeket gondol a világról, addig nincs baj, amíg nem tesz semmit. Ami viszont a mikroorganizmusokat illeti, talán nem én vagyok az egyetlen itt, akinek a családját annak idején majdnem kiirtotta a diftériajárvány (Tessék nagyszülőket, dédszülőket ha még élnek megkérdezni, horrotörténeteket fognak mesélni). Minket azért nem fenyeget, mert leküzdötték a torokgyíkot okozó mikroorganizmust.
Nehogy már visszamenjünk időben, és a miazmáktól féljünk! Hát hiába halt meg Semmelweis Ignác, az anyák megmentője? Biztosan a nagyipar érdekében áldozta fel magát... Az ilyen nevetséges honlapok becsapják a biológiaórán figyelmetlen embereket, és csak arra jók, hogy hülyére keressék magukat rajtunk.
Természetgyógyászok, és hasonszőrű társaik nem képesek semmilyen objektív vizsgálaton sem bizonyítani, hogy hatásosak a módszereik, a placebóhatáson kívül semmilyen eszközük sincsen. A "gonosz" orvosok, akik egy évtizedig tanulták a szakmát, mire beteg közelébe engedték őket, naponta mentenek meg minket a haláltól, és elfelejtjük megköszönni nekik.
A megszülető csecsemők nagy része meghaltna a felnőttkor elérése előtt oltások nélkül. Ami engem illet, biztosan tudom, hogy már én sem élnék orvosi segítség nélkül, mert már volt olyan heveny bakteriális eredetű fertőzésem, amit csak antibiotikummal lehetett leküzdeni. Ilyenkor sem a természetgyógyász, sem a sámán nem segít, csak az injekcióstű, és a tudomány...