• ubuntu
  #4
  Olyan érzésem van, hogy az AMD nem lát fantáziát a FlexGo PC-ben, és inkább a másik indulóra teszi fel a tétjeit. Bár roppant szerencsés, hogy mindkét oldal a tőle rendelt processzorkkal kívánja felemelni a 3. világot.
  A gyártókapacitás viszont véges és potenciális szerződéses partnerekből sincs tengernyi mennyiség.
  Negroponte $100 laptopja viszont esélyesebbnek látszik, így inkább oda ad saját processzorokat az AMD, még a Microsoft vállalkozása mögül udvariasan kihátrál az AMD, az 'ajálatunk helyett hallgassa meg partnerünk a Transmeta ajánlatát' típusú ügyes fogással. AMD Efficeon :-))
  Érdekes párharc lesz.
  Egyik sarokban a XX. századi neoliberális gazdaság egyik zászlóshajója a Microsoft nagy bankokkal és más multinacionális cégekkel szövetségben. Természetesen speciális hitelkonstrukcióval, amivel úgy segítenek a rászorulókon, hogy azok a végén alig bírják kifizetni a "kamatokat", olyan igazi valutaalapos stílusban. Az ő megoldásuk egy hagyományos PC, konnektorhoz modemhez kötve.

  A másik sarokban pedig a XXI. század most is formálódó világméretű szociális-kultúrális-tudományos hálózata az Open source közösség áll egy híres egyetem a MIT színeiben. Szövetségesei olyan Linuxos cégek mellett mint a RedHat vagy a Google, az internet felemelkedésével megerősödött médiavállalkozások, illetve kommunikációs eszközgyártók mint a Nortel. Az ő megoldásuk egy forradalmi laptop, ami akár a világ végén is képes működni áramszolgáltalás nélkül, és ha közelében más hasonló laptopok is taláhatóak, akkor képes hálózati kapcsolatba lépni velük. Szintén vezetékek nélkül. Mindezt egyszeri árért, amit hála az új szemléletű tervezésnek sikerült minimális szinten tartani.

  Érdekes közdelem lesz.
  Úgy tűnik azonban, nekünk magyaroknak, mint már annyiszor a történelemben, megint sikerült a vesztes oldalra állnunk.