PeerGuardian 2
  • lck #211
    Gondoltam kicsit felhozom a témát.

A PeerGuardian-nek van egy jelenleg is fejlesztés alatti változata a Peerblock.
    Ennek én az utolsó beta verzióját használom, ami ilyen:
    Kép
    Teljesen hibamentesen működik. És mint a képből is látszik szűr alaposan.
    Az utolsó bétát innen lehet letölteni.

A programmal sokáig az volt a gond hogy Vista és Seven alatt az UAC miatt nem lehetett felhasználói beleegyezés nélkül a windows-zal együtt a háttérben indítani. Emiatt nem használtam én sem egy ideje.

De most találtam egy leírást ami az indítást átteszi a feladatütemezőbe, így a program teljesen a háttérbe, észrevétlenül indul a windows-zal együtt.

Telepítéskor rátettem az össze felajánlott szűrőt. Sőt még egypárat pluszban, amit innen szedtem.
    Igy most 8 szűrőlistám van.
    A listák 2 naponta automatikusan frissülnek, így most nálam 1 005 073 720 db, valamilyen szempontból károsnak tekinthető IP-címet.
    A program ezt a szűrést észrevétlenül, mindenféle rendszerlassítás nélkül 800K memóriafogyasztás mellett végzi.
    A beállításaim ilyenek: Setup1 Setup2

Sokak szerint nincs sok értelme a dolognak, de nekem tetszik. És mondjuk rohadt kíváncsi lennék hogy mi a f@szt akar az a "DFN Verein" nevű domain, ami folyamatosan, mindenféle portokon kommunikálni akar a gépemmel ? :)) Mondjuk a program használata óta ez nem jön össze neki.