• pimplike
    #128
    "Amerikában 1957 óta nem gyártanak kéziváltós kocsit, csak automata váltóst. Ezzel szemben itt, az öreg kontinsnensen, még mindig ezt nyomatják, orrba-szájba."
    Egyrészt ez nem igaz, itt is ott is van mindkét fajta, de mivel az USA-ban minden feleségnek külön kocsi kell, és amúgy is kényelmesek, illetve a fogyasztás nem érdekli őket, ott az automata az elterjedt. Európában viszont sokkal praktikusabbak az emberek, a hatásfok is központi szerepet játszik, ezért a jól bevált, minimális fogyasztás eléréséhez ideális manuális váltókat szerelik. (hála istennek!)

    " kijelzi az órát, a hőmérsékletet, átlagsebességet számít, oszt annyi." Meg vezérli a gyújtás szögét, a keverék dúsítását, a hűtőrendszert, a szivatót, a fékerőelosztást, a menetstabilizátort, a légzsákot, az ablaktörlőt, a turbófeltöltőt, a blokkolásgátlót, a kipörgésgátlót, a tempomatot, a fényszórókat, a rádiót-útinformot, a visszapillantó tükör sötétítését, a fűtést és klímaberendezést, a riasztórendszert, a motor folyamatos felügyeletét, károsanyagkibocsátását, szükség esetén szervízriasztást...
    "Na jó, de ezeken kívül mit kaptunk a rómaiaktól?"

    Azt a minőséget (navigációs szempontból), amit PDA-val 100eFt-ér megkapsz, megkapod 80eFt-ért beszerelve is. Kérdés hogy akarod e magaddal vinni, illetve másra is használni.