Morden23#39
Én sem szeretnék ezen sokáig vitázni, de ha te leírhattad a pro-t, akkor én hadd kontrázzak.
Az, hogy a p2p ellen mennyire történnek "drasztikus" lépések, az nem az EU és nem a NATO függvénye. Kínában is volt nemrégiben probléma a licensziákkal (itt is volt hír róla), pedig ha jól tudom, ők nem az EU tagjai. Legalábbis amikor legutóbb megnéztem a tagországok listáját, még nem voltak.
A szabadság csak álca. Önmagában egy ostoba frázis. És kik állnak az álcázott szabadság mögött? EU? NATO? USA? Bush? Gyurcsány? Illuminati? MJ12? Szabadkőművesek?
Egyre inkább korlátozottnak próbálják érezni magukat az emberek, mert mártírt akarnak játszani.
Igen, rögzítik az adataidat. Ez tény. És nem a terrorizmusra kenik. Arra háborúkat kennek, és az kicsit ocsmányabb, mint a netezési szokásaid kivizsgálása.
Az adatlopásnak, kiszolgáltatásnak tisztán gazdasági céljai vannak (igaz, a célok korántsem tiszták), és senkit nem érdekel a privát szférád. Az érdekli a cégeket, hogy hány naponta veszel macisajtot, és egy héten hány sms-t írsz. Ennyi és nem több.
Nagyon unom már, hogy emberek egy gazdasági cselekedetet (pl. kiadók "harca" a kalózkodás ellen) összekeverik Orwell egy bizonyos 1984 című művével.
Szóval ne nevettessük már ki magunkat olyan beírásokkal, hogy téged meg akarnak figyelni a "terrorzimus" és "szabadság" hangzatos álcái alatt.
(E-mailre és sms-re csak annyit, hogy rögzíthetik, ha akarják, de kíváncsi vagyok, hogy ki nézi át azt az adatmennyiséget, amit lerögzítettek. Csak Magyarország 1 napi emailezését 1000 ember olvashatná 1 éven keresztül.)