CyrSyS#37
Elnézést ha hozzászólok. Én speciel Intelt használok amióta csak gépem van. Ősszesen 5-ször cseréltem fejlesztés céljából processzort és azok mind azt teljesítették amit szerettem volna a maguk utasításkészletével és órajelével.
Rendkívül érdekes konferenciát tartottak még tavaly szeptemberben Egyetemünkön a processzor architectúrák összehasonlításáról az intel és AMD jegyében. Semmi ellentmondás nem merült fel hogy melyik a jobb. Egy olyan ember tarotta az előadást aki az AMD magyarország nemtudom kinek a fejesének a szóvivője. Hozta magával a szakértőket meg egyéb. Bámulatos volt a kivetítés és a tudásszint beli különbséek megvilágítása prezentáció segítségével. Lényege az egésznek hogy az intel önmagában a lebegőpontos számításokra van specializálódva. Kétségtelen hogy 10 éve ebből a szemszögből az intel jött ki jobbra bár drágább volt az AMD-nél. kompenzáció tehát itt adott. Most hogy X2 meg dual core, meg olyan képességek hogy 80%-át nem használjuk ki (talán 1000 emberből 200). Ár/teljesítmény esetén igen nagy a gyakorlati vita. 3.8GHZ intel EE processzor drága. X2 4800+ szintén. De teljesítménybe 1 szint.
Celeront meg nem kell szidni annyira mint kb 2 éve ahogy én sem remekeltem azt a terméket. ugyanis az újabb Celeron D az eddigi rendkívül csak alacsony költségeket elbíró családok számára készült celeron processzorok gyengeségeit küszöbölték ki és 775-tokba fektették. 2.8 Ghz Celeron mégiscsak jobb egy olyan család számára akik pénzügyi helyzetüknnél fogva 1.5ghz-es vagy régebbi gépet használnak. Sempron vs Celeron teljesítmény háborúra csak annyit teszek hozzá, hogy AMD-nél ez ugyanaz az eset az olcsobb és nagyjából jó kategóriában. 1 szint. Árban meg döntse el az aki gondolkodóba esik melyiket is vegye és mennyit szán rá. Az hogy kedves IZB-nél olyan problémák merültek fel hogy a cerkákat lecserélték mert fagyott, ez nem a processzro hibája mert az már hamarabb jelent kezett volna, hanem tessék megkérdezni a windows vagy nemtudom milyen OR volt a gépen annak a rendszergazdáját. Egy processzor ha fagy akkor lehet nagyon fagy, hagy idővel fagy. Ha azonnal és nagyon akkor hűtés,illesztés, mikroprogram hibák, logikai kapuk holtpontok, érintkezési hibáktól lehet. Ha office indult és akkor fagy akkor az inkább memória hiba is lehet. ha később jön a gond akkor az windows vagy időmértéktől függő hardver hiba.
Inkább Sempron mint prescott. Itt a hőre gondoltál tommygun sztem, mert teljesítménybe igen csak bombáz a prescott a sempronra nézve. Ebbe remélem egyetértünk.
Nekem megfelel az intel (tudom hogy drága de én áldozok annyit rá) de azért a komolyabb AMD-k is megkérik az árukat.
AMD+ATI olvadás nem egy rossz ötlet ha szeretik egymást és megfelelően támogatják egymást.
Köszönöm a figyelmet!