• killeragy
    #43
    Csak par dolgot szeretnek kiemelni:
    1. ma Magyarorszagon 5-800 e Ft-ba (pontos osszeget nem tudom) kerul, hogy EFTPOS terminalja legyen egy kereskedonek ("kartyas fizetes"). A garazsos kisboltoknak ennyi penze nincs...
    2. Sokan panaszkodnak a sebesseg miatt. Amig Magyarorszagon nem fejlesztik a telefonvonalakat, es nincs ISDN rendszer mindenhol, igen, lassabb lesz a fizetes. Viszont ha nem fizetunk kartyaval - talan nem is mutatkozik meg az igeny a feljesztesre.
    3. Biztonsag a) tobbszori lehuzas: egyes orszagokban, pl. Ausztralia az elado NEM HUZHATJA LE a kartyadat, ezt elkerulendo! Ha fizetsz, a kis ketyeren lehuzod a kartyadat, beirod a PINt, vege. A kartya ki sem kerult a kezedbol. Ha ala kell irnod a bizonylatot, az elado csak a hatoldalra pillant ra - kesz. Eleg kicsi eselyt latok a "lehuzasra"... Egy tranzakcio ideje kb 20 mp.
    b) internet: sokat hasznalom, beleertve a netbankot is, eddig semmi gond nem volt. Ha a magyar ember nem meri a netre beirni a kartyaszamat, akkor hogy mer neten banki tranzakciot inditani??? Hiszen az allitolag jol megy. Vagy csak az egyenleget nezi meg, aztan irany az ATM? :)
    4. El kellett koltoznom otthonrol, hogy rajojjek, mi a "big picture" a kartyas fizetes mogott: a hitel (gyk. credit). Kartya formajaban. Itt (AUS) gyakorlatilag mindenert (rezsit is beleertve) hitelkartyaval fizetsz, amit a honap vegen feltoltesz, hiszen kamatmentesen hasznaltad addig, a fizud meg csendesen kamatozott a folyoszamladon. A kamat kicsi, de ez is valami.. Ennyi.

    A parazast pedig igenis a magyar bankoknak kellene megszuntetni, nem pedig baromsagokkal (webkartya, kutyagumi) hulyiteni a nepet. Eloszor a bank teremtsen elsorangu biztonsagot a sajat haza tajan, majd errol ertesitse az embereket - erre is kell kampany, nem csak a 4-es metronak.