• [NST]Cifu
    #33
    Bankkártya: Nos próbáljon meg valaki a vidéki kisboltban kártyával fizetni. Körbe fogják röhögni. Ha még herciáskodik (hol a XXI.század? stb.), akkor pláne... :)

    A másik a gyors fizetés illuziója. Bizony, a Cora/Tesco/stb. példa nagyon is mindennapos. És nem csak fél-egy perc, de volt, hogy vagy öt-hat percig szórakoztak a kártyás fizetéssel elöttem. Én egyelőre maradok a készpénznél a hétköznapi életben.

    Online vásárlás / fizetés: Jó és előremutató, bár megjegyzem én főleg külföldről rendelek vele. Sokszor még csomagküldő szolgálattal is olcsóbb, mintha itthon veszem meg, ráadásul olyan dolgok is elérhetőek, amik az itthoni boltok polcain hiánycikknek számítanak.

    Egy apórságra még kitérnék: a WoW-nál valami ultra nagy gebasz van a kártyás fizetéssel. Évek óta használom a kártyámat (OTP Webcard) netes fizetésre, legyen szó Steamről (HL2, DoD, Sin, stb.), Star Wars: Galaxies-ról, Eve-ről, stb.
    Egyedül a WoW volt az, amely semmiképpen nem nyeli be a kártyám adatait. Írtam a supportnak, azok nagyon készségesen azt javasolták, hogy érdeklődjek a bankomnál. Érdeklődtem a banknál (OTP). Ők nem értették a problémámat. Igaz én sem, mert csak a WoW-al van ilyen gondom...