• oszi1113
    Nem értem a kiadókat! Nem igaz, hogy nem jönnek rá, hogy bármit is csinálnak, nem tudnak vele semmit elérni, maximum annyit, hogy egy oldal bezárásával megnyílik mási kettő. És igen, valóban ők segítik elő a p2p fejlődését! Nem értem miért harcolnak olyan ellen, amit több millióan használnak! Sokkal ésszerűbb lenne, ha megpróbálnák kiaknázni a technika adta lehetőségeket! Miértnem próbálnak meg összefogni, miért nem találnak ki egy olyan modellt, ami egyrészt megfizethető áron kínálna lehetőséget a fogyasztónak, hogy hozzá jusson ahhoz, amit meg akar nézni, hallgatni, másrészt nem fokozna le minket közönséges bűnőzővé!
    Nagyon egyszerű az, hogy ráfogom a letöltő rendszerekre , hogy miattuk esnek vissza az eladások, ami valamilyen szinten tény és való, de nem az egyetlen tényező. Szerintem még radikális árcsökkentés esetén is meglódulna a bevétel, pláne, ha belegondolok abba, hogy milyen minimális ktge van egy online letöltő oldsal üzemeltetésének, egy bolthálózat fentartásával ellentétben! És itt a gond, a legnagyobb gond! A zeneipar szembe találta magát egy olyan jelenséggel amivel, amióta létezik az iparág még nem találkozott, éspedig a konkurenciával! Eddig semmi nem kényszerített ki bárminemű versenyt ebben a szektorban, mivel egy előadó egy kiadóhoz tartozott, és egy előadónak egy másik előadó nem okoz akkora konkurenciát, hogy bárminemű versenyhelyzet kialakuljon. Az egyedüli, amit meg lehetett figyelni, az elmúlt pár évben, hogy a verseny a kiadók között dúlt, mégpedeig az előadókért, aminek az lett a következménye, hogy a kedves énekesek és zenekarok horribilis összegeket kerestek egy-egy lemezszerződésel - és nekem itt sántít legjobban az az érve a kiadóknak, hogy 1-1 új tehetsége felkutatása, promotálása, mekkora összegeket emészt fel. De arra semmi nem ösztönzi az iparágat, hogy valóban versenyezzenek a piacért, nem indult meg az az árverseny, vagy bármmilyen verseny, ami az egész globális világunkra jellemző, tehát a piac és a felhasználók egyértelmű, hogy kapnak olyan lehetőségeken, ami nekik hasznot ktg megtakarítást eredményez, azaz ha úgy vesszük a kiadók monopólium helyzetét megtörték a vásárlók, kialakult a versenyhelyzet, ami sokként hatott az elkényelmesedettekre, és ahelyett, hogy a megoldást keresnék, inkább jogiútra terelték az ügyet. De ez egy olyan harc, amelyet nem fognak és nem is tudnak belátjató időn belül megnyerni!!!