• Gerygrey
    Kössmárbelemindenbaromságbaléccives, köszi :) (ide is illett volna szóközöket tenni csak lusta voltam lenyúlni érte)

"KIADÁSSAL és TERJESZTÉSSEL kapcsolatos döntésekben az adott kiadó a kompetens" - ezt én vágom, de pont azt ecseteltem hogyha kiiktatjuk (illetve a hallgatóra bízzuk) a folyamatból a gyártási-, raktározási-, és szállítási költségeket, akkor jelentős összegeket lehetne megpsórolni (vagy ahogy a kiadókat ismerem, inkább zsebretenni - lásd iTunes, durván 4 rongy egy album, pedig nincsenek az előbb felsorolt költségek, ennek tetejébe szutykos WMA fájlokat adnak, amiket ipodon kívül semmin nem lehet meghallgatni)

A marketingtevékenységet meg nem óhajtom finanszírozni, senkinek nem fog hiányozni ha nem látok megjelent oláh ibolya új cédéje óriásplakátot meg gáspárlacis TV-reklámot.

Tudom, utópia, de mennyire szép lenne a világ, ha nem léteznének zenekiadók csak zenészek, akik szívből és nem megélhetésből csinálják azt amit csinálnak, és akik ha úgy adódik, árulják az otthon írott CD-jeiket a koncertjükön és a weboldalukról letölthető minden egy kis támogatás fejében.

Méág egy dolog: érdekes módon a XX. század előtt is létezett zene, pedig hol volt akkor még zeneipar? Akkor meg miért próbálják meg velünk elhitetni, hogyha a zeneipar tönkremegy, akkor meghal a zene? Szánalmas, hogy hülyének néznek minket és még meg is akarnak belőlünk gazdagodni...