• RealPhoenixx
    Morden23: hidd el nagyon sok a dolgokhoz hozza nem erto szemely, s mint ilyen jogos, hiszen mindenki mindent nem tudhat, vannak muveltek, kevesbe muveltek, es vannak muveletlenek, ez mindig is igy volt van es marad is.

Szval a lenyeg az RFIDnel: barmilyen chip lehet, barmilyen celt szolgalhat, bele ugysem latsz milyen technologiaju, mi van bele egetve, etc.
    Ebbol adodoan elobb vagy utobb barmilyen info mehet rajta, illetve ezen a rendszeren keresztul.
    Na a lenyeg: teny hogy valszeg nem a sima arukban lesznek fejlettebb chipek, bar ugye azt tudjuk hogy a szukseg torvenyt bont mindig, de a lenyeg: elobb utobb ugyanezzel a cuccal meg leszel ugymond belyegezve, s mindenki mas, esetleg oly modon, hogy szinte eszre sem veszed.
    S ha valaki olyan valamit csinal, vagy olyanon dolgozik, ami mas szamara problemas vmilyen szempontbol, ugy mivel elfogadott dolog az RFID etc, s ugyis ott lesz a kornyezetunkben (csak az utem nem mind1 hogy mikor es hogy hogyan, mert ugye gondolhatunk fejlesztesekre es igen sokminden masra is), a lenyeg hogy siman kontroll alatt tarthato leszel.
    Es ha kell, akkor visznek meszarszekre, ez mar ma is igy van, de mivel gyengebb kontroll lehetosegek vannak, ezert ritkabb az ilyen kivetel kezeles, kesobb az RFID elfogadasa miatt mar gyakoribb lehet az eltuntetosdi jatek, mivel a kontroll sokkal erosebb, hatekonyabb, etc

Itt gondolhatok a vizzel hajthato autora, es egyebb mas technikai es technologiai fejlesztesekre, illetve azok uttoroire.

Nyomkovetes: mar most is nemetorszagban tobb szazan vannak felszerelve bor ala ultetett RFID cuccal, igaz maguk vallaltak es vallaljak, de egyre nagyobb lesz ezen szemelyek szama, es ide sorolhatnam a haziallatok megjeloleset, amely az ember onzosegere utal, s amelynek reven meginkabb elosegitodik a dolog hogy altalanosan elfogadott lehessen a cucc.

Szval ha mar ilyenek vannak, akkor szerinted mennyire van tavol az a tavoli jovo mikor emberekbe kotelezo lesz ilyent ultetni??

Sot, kerdem: inkabb nem, mert azt hiszem folosleges.

En nagyon tisztaban vagyok azzal, hogy akinek nincs felni valoja, annak nem problema a beultetes sem, viszont azzal is tisztaban vagyok, hogy lehet olyan is hogy van valaki akinek nincs felni valoja, es megcsinal egy jo dolgot, de penzes emberek miatt meg kell halnia, mert jot csinalt.
    Kerdes: akkor most valoban nincs felni valoja?
    Pedig elvileg nincs, de gyakorlatilag szomoru, mert van, de mondhatnam a cegek reszerol torteno zsarolasokat is, s feltehetem a kov kerdest is>

Nem, sztem inkabb hagyjuk, latom nem igazan latod at es fogadod el hogy ennek szamtalan hatranya van, az irogatastol mar igy is faradnak az ujjaim, es meg folytatnom kell ma a programozast, meddonek latom a beszelgetest, mert latom nem akarod megerteni es inkabb csak vitat szeretnel, vitaban meg soha nem szerettem partner lenni, en nem megyozni szeretnelek, hanem csak a szemedet felnyitni, de te csak aludni akarsz lusta modjara, mert lustanak lenni konnyebb.
    Hat tedd.
    Joejszakat, szep almokat.

-nem csak automatizalt bolti kiszolgalas lesz ennek reven, hanem automatizalt banki illetve ceges behajtasok, elobb utobb nem lesz fizikai penz, vagy csak minimalis, lesz majd sima elektronikus penz, es igy meg ugy szivjak meg majd a szamladat, es ha kinyitod a szadat, akkor elobb utobb nem lesz a szamladon semmi, es a boltba sem mehetsz be, marad majd a lopas -igaz kicsit tavoli a dolog, de mint mindennek, ennek is valahol el kell kezdodnie, es ha az alapok rosszul vannak leteve, akkor azoknak a kov generacioja sem lesz sokkal jobb, foleg mert a hezagokba olyan emberek fognak befeszkelodni, akik nem fogjak hagyni hogy a kellemes hajlekukat valaki megszuntesse, s ezek az emberek nem kis penzuek lesznek, de mind1