• dez
    #127
    "Milyen módszert nem lehet milliárdokért eladni?"

    Amit nem lehet szabadalmaztatni, drága klinikai vizsgálatokkal igazolni, hogy legalábbis néha beválik, majd akár többezerszeres haszonnal eladni, ilyen háttérrel világszinten reklámozni, orvoslátogatók által rábeszélni az orvosokat, stb. Jól ki van találva a gyógyszeripar, hidd el...

    "Nem válogattam, amit a kereső kidobott, azt elolvastam. Csak azokkat nem veszem komolyan, amik indoklás vagy referencia nélkül egyszerűen kijelentik, hogy nem működnek a gyógyszerek. Leginkább meg azoknak hiszek, akik maguk is használják."

    Most te miről beszélsz? Az AZT-ről, vagy az összesről?
    Pontos, hivatalos felmérések vannak róla, milyen hatékonyak a gyógyszerek, hány esetből hányszor válnak be (legalább tüneti szinten), és közben mennyi a mellékhatás. A 100%-tól igencsak távol áll, és sokszor éppen csak több van az előnyök serpenyőjében, mint a hátrányokéban. Ahhoz már kicsivel több ismeret kell, hogy tisztában legyél a tüneti kezelés fogalmával. De arról is pontos adatok vannak, hogy az össz gyógyszer-fogyasztás mekkora része tüneti kezelésre szolgáló gyógyszer. (Jó része vitán felül az, a többinél ez még vita tárgya.) A tüneti kezelésre szolgáló szerek nagyon is látványosan hatnak, csak épp nem az okot szüntetik meg. Így az igazi probléma maszkírozása elleplezése, szőnyeg alá söprése valósul meg.

    Viszont, 1-1 adott gyógyszerrel kapcsolatban igen kevés hivatalos "hatékonyság-cáfoló" oldalt találni, mivel ilyen célzatú vizsgálattal alapból semmilyen intézmény nem foglalkozik, csak ha igen komoly gyanú merül fel, hogy egyátalán nem hat semmilyen esetben.

    De én itt most nem fogom előadni neked az egész történetet, kénytelen leszel magad alaposan utánanézni. Légyszíves ne hidd, hogy pár lap átnézése után már mindent tudsz a témáról.