• saitek
    "saitek! Nem állítja senki, hogy egy GNU/Linus alapú rendszer nem igényel törődést, odafigyelést. Nincs az a rendszer, amit legalább egyszer ne kéne bekonfigurálni. Na de itt jön az, ami marhára nem mindegy, nevezetesen, hogy ha ezt jól és kellő körültekintéssel megtetted, akkor nem fog neked egy hátast dobni 80-100 órányi uptime után."
    Nem állítja senki:Lásd #56

Nálam az xp se dob hátast 80-100 óra után, eddig 9 nap a rekord, de csak azért, mert ha nem vagyok otthon, leállítom...
    De a linux-ot egy kevésbé hozzáértő nem fogja könnyen bekonfigurálni.
    Ha valamilyen hardvert pl. nem ismer fel az xp alapból akkor elő a telepítő cd és ennyi. Linux-nál egy kissé bonyolultabb. Pl. a digitális fényképezőről a mai napi csak xp alatt tudom átvinni a képeket. Van egy HP illetve 2 Lexmark nyomtató, mint előbb, linux alatt b@sznak működni, pedig jónéhány magyar és külföldi fórumon is megkérdeztem már. A Scanner szintén nem megy (Genius). Telefon:Linux alatt az smseket át tudom vinni a gépre, de mást se. XP alatt a fényképeket át tudom róla vinni illetve működik szinte minden a Nokia PCSuite-al (Nokia 3220).
    És ez nemcsak nálam van így, hanem az összes általam ismert embernél aki használ vagy használt linux-ot.

Épp azért kérdeztem blackeagle barátunkat, hogy milyen linux-ot illetve konfigot használ amin csak annyi az egész, hogy beállítjuk a témát és minden megy.