Internet sebesség növelő progi
-
mx5 kevin #82
Ha jól tudom ez a dolog a következőképp néz ki,amikor géped és a modemed indul akkor a modemed lekér egy konfigurációs fájlt a szolgáltatótól hogy mennyivel tölthet le és fel ezt minden újraindításnál megteszi.Szóval a sebesség internetszolgáltatónál van beállítva de a modemed szabályoz mindent.Hogy lehet e ezzel trükközni igen lehet és el lehet érni hogy úgynevezett Unlimited sebességgel töltsünk le és fel (nyomja a maximummal nincs korlátozva).Ez nagyon röviden úgy fog kinézni hogy te osztod a modemnek a config fájlt.Nos ezt profibbak már kivitelezték tehát működik és bizony ehhez több minden is kell TFTP szerverprogi meg még pár progi.Az úgynevezett megnyomom a gombot és szuper sebességem lesz programok nem tudom elképzelni hogy valamit is érnének én ilyet nem láttam.Na most a letöltési sebességgel minek babrálni abból többet is adnak ami kell.Aki torrentezik az látja bizony hogy melyik szolgáltató mit tud,és az az igazi reklám a szolgáltatóknak nem amit a médiában nyomatnak.Nekem 300KB/s alatti a letöltési sebességem ezzel én mindent gond nélkül letöltök nekem ez jó és én gyakran töltögetek.Jobb szolgáltatók 500kb/s 2megával nyomják 500Kb/s fölött letölteni hétköznapi embernek szerintem felesleges.Én letöltéshez nem babrálnék ilyennel felesleges.A feltöltési sebesség az más míg adják a többszörösét a letöltési sebességnek mind ami kell addig ehhez a feltöltési sebesség aránytalanúl alacsony.Na most a szolgáltatókkal az a baj hogy akár melyik netcsomagot is választom ugyan olyan aránytalan lesz ez az eloszlás.Sok helyen nincs meg az a csomag választás hogy azt mondom hogy figyu nekem pl nem kell nagyobb letöltési sebesség de nagyobb feltöltési sebesség kell ,vagy épp ellenkezőleg.Mondjuk ott van az én szolgáltatóm vagy a UPC kiállítanak tök egyforma csomagokat szinte mindegyik csomagnál azonos arányban nő a feltöltési és letöltési sebesség.Szóval ahhoz a feltöltési csomaghoz ami nekem jó lenne ad egy olyan letöltési csomagot ami nekem már túl sok nem használom ki.Most mondok egy példát a legjobb UPC-s csomag most amit néztem 120/10 Mbit/s és alatta van 50/5 25/1,5 és 10/1 és nins olyan lehetőség hogy nekem pl nem kell 120Mbit/s letöltési sebesség elég 25 is de legyen hozzá 10 Mbit/s feltöltési lehetőség.Szóval az én esetemben ahhoz a feltöltési sebességhez ami nekem jó lenne kapnék egy olyan letöltési sebességet ami nekem felesleges.Ezzel annyit akarok mondani hogy lehetnének dinamikussabak a szolgáltatók is. Ha nekem jó pl a 280Kb/s letöltési sebesség,de szeretnék ugyan ennyível feltölteni akkor ne csak olyan csomag legyen amivel 1000kb/s töltök le mert ha nem használom ki akkor pénzkidobás olyat fizettetnek ki amit alig használok és olyannal spórolnak amit ki is használnék.
Ja igen és aki ilyennel modem trükkökkel kísérletezik az először azt oldja meg hogy ne olyan egyértelműen tudja beazonosítani a szolgáltató mert könnyen kitíltva találja agát a hálózatról.De aki ért hozzá az gyakorlatilag mindent megtud bütykölni csak a tudás kell hozzá.
Ami a kezdőnek kihívás az a gyakorlottnak rutinmunka.