HL2 Multiplayer mod
  • Nem3sis
    #1
    A Half Life kétszeres sikert aratott, hiszen a moddolhatóságának köszönhetően számos remek ötlet - pl. Counterstrike - látott napvilágot, melyek tovább pörgették az amúgy is égig érő eladásokat. A Half Life 2 már nem büszkélkedhet íly bő és szerteágazó rajongók által készített kiegészítőkkel, hiszen sokkal bonyolultabb játékmotor dobog a szívében.

    A NUCLEAR DAWN fejlesztői azonban számos technológiai és művész gurut, s néhány anonimitást kérő nagyágyút vonultat fel. A látványvilág mindent üt a színen, kár, hogy a játék művész atyját most vitték el 2 év katonai szolgálatra - szerencsére a bétateszt közeledtével grafika alapköveit már lefektették. A történet szerint 2024-ben az emberiség büszke nemzetei mondhatni kiírtották egymást egy gigantikus nukleáris háború során. Emberek millió váltak a felemésztő tűz, a felszabaduló energiák martalékává, s a rákövetkező napokban százmilliók haltak kínkeserves halált. Az emberiség a kipusztulás szélén áll, a harcok mégis folytatódnak. A kelet és nyugat fennmaradó erői egy letűnt kor halott városaiban tovább csatároznak.

    A Szabad Államok Konzorciuma katonai diktatúra alatt egyesíti a nyugat fennmaradt erőit és az Aszimetrikus Háborús Divizió segítségével fosztogatja az emberiség aranykorának elveszett relikviáit. Az Emberek Birodalma elit Vörös Kardjával mér csapást a Konzorciumra és mély sebet ejt a sivár puszta sötét szívébe. Az erőforrások, relikviák és rejtett kincsek mindkét oldalt véget nem érő csatába kényszerítik, s nekünk a frontvonalon kell csatát nyernünk.

    Amilyen jó a történet, olyannyira kár, hogy nincs szingli módusa a játéknak. A Nuclear Dawn a valve Source motorjára épülő HL2-nek egy erősen módosított, zsigeri és erőszakos kiegészítője, enyhe stratégiai elemekkel. Megválaszthatjuk a küldetést vagy parancsnokként koordinálhatjuk a támadást, menedzselhetjük az erőforrásokat és fegyvereket, illetve felszerelést szállíthatunk a csapatnak. Gyalogosként épületeket rohamozhatunk, az aktív álcázást használva árnyékról-árnyékra közeledhetünk áldozataink felé vagy exo-páncélzatban a fegyverek nyers erejét bevetve szerezhetünk érvényt akartunknak. Ellenfeleinknek jobb esetben lesz alkalmuk elkaparni a halottaikat.

    Katonaként

    * Három eltérő, különböző erősségekkel és gyengékkel megáldott osztály közül választhatunk.
    * Gazdag fegyverarzenál és egyéb katonai eszközök: aknák, gránátok, rakétavetők, stb.
    * A véres harchoz ideális eredeti és részletdús környezet. Hajtsd uralmad alá az elhagyatott Japán egyik városának utcáit, nyomulj be a dzsungel szívébe, hogy eltulajdoníts egy éles koreai atomtöltetet vagy épp kincsvadászatra indulhatsz a posztapokaliptikus helyszínek egyikén.

    Parancsnokként

    * A feladat alapú játékmenet biztosítja a koordinált taktikákat.
    * A környezet és a fizika formálja a stratégiádat. Alkoss védelmi vagy fojtó poziciókat, gyalogolj át az ellenséges állásokon.
    * Erőforrás pontjaidból épületeket húzhatsz fel, melyek segítik a csapatodat. Az átjáróval közvetlen erősítést kérhetsz, de akár védelmi célt ellátó ágyúkat is telepíthetsz a bázis köré.
    * Jelöld ki a csapatod útját az intuítív és mély technológia fa egy útjának bejárásával.

    Nfo by HARDWIRED