• BiroAndras
    #678
    "Legjobb tudomásom szerint ez nem igaz, mivel az esetek többségében nagyobb hibánál leáll a géncsere megtermékenyítésnél"

    Ha nagy a hiba, akkor belehal az illető. Nekem nem rémlik olyan, hogy valaki súlyos genetikai hibával él, de meddő (persze ettől még lehet).

    "Megnézném, amint a Windows XP-ből Windows Vista lesz kis lépésenként... "

    Nem mindenre működik ez, csak azokra a rendszerekre, amiket az evolúció hozott létre. Ezek minden szinten úgy vannak felépítve, hogy a működőképességük a hiba nagyságával arányosan változzon. Ugyanez megfigyelhető a szimulált evolúció termékeinél is.
    Voltak próbálkozások egyébként arra is, hogy programokat hozzanak létre az evolúció szimulálásával, és tudtak létrehozni egyszerűbb működő algoritmusokat, amik ráadásul nagyon hatékonyak voltak.
    Én meg olyan programot is írtam, ami a kétfázisú szimplex módszerhez (operációkutatás) keres a megadott paramétereknek megfelelő feladatokat. Könnyen bizonyítható, hogy egzakt módszer nincs erre, szóval megpróbálkoztam az evolúcióval. Tökéletesen működött, pedig a feladat látszólag teljesen alkalmatlan erre, mert sok igen/nem döntést tartalmaz.