dez#668
"Ha olyan feltűnő, miért nem zavart eddig senkit?"
Hát, nekem speciel már nagyon régen zavarta a szemem. Nem kimondottan a V, hanem az egyész ottani területe a képnek, a szabadon hagyott, világos ablakkal együtt.
De elvileg eddig ugye titkos volt a V jelentése.
---
"Úgy gondolod, hogy a V betűt mindenestől száműzni kéne a világból? Nem szabad használni, mert valamikor jelentett valamit?"
Nem kell túlzásokba esni. :)
---
"Azért ez igen messze van attól, hogy egyetértsenek vele. Én sem zárom ki, csak azt mondom, hogy rettenetesen gyenge "bizonyítékokra" épül, így nem igazán lehet komolyan venni."
Hát ne vedd igazán komolyan, ne érts vele egyet. (Látod, megint a fekete/fehér...) Ez csak egy felvetődött gyanú, távolról sem bizonyított tény.
---
"Pedig pont ezt teszed néha. Hangoztatod, hogy én csak a tökéletesen 100%-ig bizonyított dolgokkal foglalkozom."
Nem én teszem, hanem rólad feltételezem, a kijelentéseid miatt.
---
"Holott én épp azt mondom, hogy a tökéletes bizonyosság, és a teljes bizonytalanság közt folytonos átmenet van, és mindent ennek fényében kell értékelni."
Ezt én mondtam az imént. Ha te is így gondolnád, akkor nem választanád szét a dolgokat "bizonyított"-ra, és "a többi"-re, mert ez éles határt feltételez, pedig olyan nincs.
---
"Nem csak az "elfogadom", és "nem fogadom el" kategóriák léteznek. Sok esetben nincs elég adat ahhoz, hogy dönteni lehessen, de esetleg valamelyik irány valószínűbbnek tűnik."
Te azt hangoztattad többször is, hogy ami a legvalószínűbbnek tűnik, továbbá Ocham borotvája elv alapján a legegyszerűbb magyarázatnak, azt kell elfogadni. Ehhez is az kell, kategorizálj olyan határvonalak mentén, amik valójában nem léteznek. Az elhatárolás és a folytonos átmenet nem épp szinonímái egymásnak...
---
"Megint félreértelmezed a dolgokat. Nem az a bizonyított, amiről valaki azt mondja. A tudományos bizonyításnak szigorú kritériumai vannak. Nem tudok olyan esetről, hogy egy ennek megfelelően bizonyított állítás tévesnek bizonyult volna később."
Nem értelmezem félre. Ha nem tudsz ilyet, nézz utána jobban.
---
"Ma már mindenki a neten publikál. Főleg azok, akik a hivatalos állásponttal szemben állnak. Vagy ha ők nem is, valaki biztosan megteszi helyettük. Vagy legalább idézik őket valahol."
Ezek nem tények, hanem a te feltételezéseid. Lehet, hogy felkerül, idővel.
---
" "Ó, dehogynem. Hiszel a logika, a matematika, és a természettudományos módszer mindenek felett állásában, és az általuk 'bizonyított' elképzelések 'bizonyítottságában'."
Ez nem hit kérdése. Remekül meg lehet indokolni."
Az indoklás is logikára és matetmatikára épül. Így egy önigazoló rendszert kapunk - ami viszont nem feltétlenül a valóság. Csak elhitetjük magunkkal, hogy az. Beszélj néhány filozófussal.
---
"Igen. Saját szájával mondja."
Mit is?
---
"De úgy tűnik te is hiszel benne."
Ó, már megint a fekete-fehér... Nem, nem hiszek benne, csak egy érdekes felvetésnek tartom.
---
" "Az értelmezésben már ott van a logika, ami becsaphat."
Nem ezt mondtam én is?"
Te azt mondtad, az "ilyenek". Pedig nem csak az ilyenek.