• Tiberius B
    #114
    Egyébként marhára nem olvassa el senki az E-mail-jeidet, ha jól tom még az archiválás előtt megszűrik a forgalmat és kiszűrik a Mari néni kaliberű emberek beszélgetéseit:-)
    Egyébként meg honnan veszik, hogy a zeneipar kiváncsi lesz rá, hogy Józsika vajon letöltött-e filmet vagy zenét? Szerintem majd, ha adnak is nekik valamit, az is statisztika lesz. Ha meg ellenőrizni fognak mindenkit az meg érdekes lene, mert elég érdekes dolgok lennének itt.
    Egyébként rájöttem mire jó a demokrácia (csőcselék uralma): le lehet velük váltatni egyeseket. Egyébként meg a demokráciákban csak a hierarchiksak működnek valamennyire, jó nehány nem nagyon megy. Na meg a hatalommegosztási elvek, meg a főintézmények egymás általi ellenőzése, ez mind-mind nem az államformától függ, hanem magától az egyedi államszervezeti felépítésből, meg a nép műveltségétől....
    sok-sok dologtól függ, hogy egy demokrácia betöltse feladatát, legfőbb feladata szerintem a politika és törvénykezés nyilvánosságát "kihasználva" ellenőrizni az őt irányítókat, miközben tanácsol is nekik, stb..., meg ügye a vezetők is ellenőrzik egymást, mindenki ellenőriz mindenkit, és persze a tömegek kulturáltsági és tudásbeli és mindenféle műveltségi szintje is meghatározó, minél "felvilágosultabbak" az emberek, egy demokrácia annál jobban betölti a feladatát.
    Mindenki ellenőriz mindenkit, de mégsem retteg senki, mert egy működő demokráciának a bizalomra kell épülnie.
    Nemrég vmi olyasmit olvastam, hogy az USA azért volt nagy szarban szept. 11. kapcsán, mert egy viszonylag nyílt társadalom, és ráadásul szuperhatalom, így nemkészült fel rá, hogy vki is megtámadhatja, a jólét, aztán meg ugye a sokk, viszont a SzU-t meg az igazi ellenpólusnak hozták fel, mivel berendezkedésében is ellentét, nemcsak hatalmi okokból, hanem ideológiailag is, a kommunista tömb zárt volt, mivel csak így tudott fennmaradni.
    bla...bla...bla...stb...stb..stb...
    jártatom itt aszám, na majd leírom máskor, addigis várom a köveket:-)