• Benedicht
    "De majdnem igen, mert aki jelenleg a linuxhoz ért, az anno vindózzal kezdte."

Ugye meg mindig a rendszergazakrol beszelgetunk? Ez az anno azzal kezdte mit takar? Anno win rendszereket felugyelt/allitott be, vagy anno win rendszereken kezdett el felhasznalokent tenykedni.

Az allitas mar csak azert sem lehet igaz, mert ismerek olyan embert aki ert a linuxhoz, es nem winnel kezdte.

"+1 kérdés:
    szerinted aki sosem ült win előtt, az tudja h mit hol keressen/találjon meg?"

Attol fugg. Ha mas OS elott sem ult meg, akkor nagy valoszinuseggel az egerhez is felve nyul hozza, es nem is fog tudni megtalalni semmit.
    Ha mar szerzett felhasznaloi ismereteket egy masik - de kezelofeluleteben hasonlo - OS-en, akkor lehet nemi fogalma. Ha tud gondolkozni, es mer probalkozni - sokan vannak akik nem mernek, inkabb ravagja, hogy "Nem tudom!" - akkor eltud indulni.
    Ha masik rendszeren is csak annyi volt a tudasa, hogy tudta, hogy X ikonra kell kattintani akkor nem fog semmit megtalalni.

"ne legyé' má' 1xű"

Koszonom szepen a tanacsodat, megprobalok nem az lenni.

"ültél mondjuk egy KDE előtt?"

Igen. Ez az elsodleges feluletem.

"aki tapasztalt win felhasználó, hidd el, elboldogul ezzel is, aztán ha használja, szar lesz majd visszaülni..."

Tehat megiscsak felhasznlokrol, es nem rendszergazdakrol van szo, mint az eredeti post-ban, amire reagaltam. Szepen osszelettek mosva a dolgok...